Kiekkouransa ikävällä tavalla päävamman vuoksi vuonna 2013 lopettamaan joutunut Tony Salmelainen on edelleen vakiokasvoja entisen joukkueensa HIFK:n kotiotteluissa.

Salmelainen kertoo HIFK-TV:n haastattelussa joutuneensa aikanaan taistelemaan pitkään tuntemattomista oireista ja opiskelemaan sen jälkeen itselleen uuden ammatin.

– Epätietoisuus on aina vaikeaa. Kokonaisuudessaan se prosessi oli hyvin raskas, Salmelainen toteaa vammasta, jonka sai vain 32-vuotiaana.

Liigan maali- ja pistepörssin kaudella 2005-06 voittanut ex-laituri kertoo saaneensa tarvitsemansa tuen HIFK:lta sekä seuran yhteistyökumppani Staffpointilta ja työskentelee nykyään rahoitusalalla.

Kiekkourallaan Liigan lisäksi myös Sveitsissä, Venäjällä ja NHL:ssäkin 70 ottelua pelanneen Salmelaisen kiinnostusta vanhaa joukkuetta kohtaan ei varmaankaan ainakaan vähentänyt HIFK:n urheilutoimenjohtajaksi viime vuonna valittu pikkuveli Tobias Salmelainen.

– Olen kyllä tietynlainen fani – tykkään elää tunteella. IFK on lähellä sydäntä ja on aina ollut. Sama tuoksu täällä on vieläkin, Salmelainen päättää.