Edmonton Oilers vaihtoi tänään päävalmentajaansa. Joukkueen pitkäaikainen käskyttäjä Doug McLellan sai kenkää. Lisää aiheesta voit lukea tästä.

Uudeksi valmentajakseen Oilers hankki Ken Hitchcockin, jolla on NHL:n historian kolmanneksi eniten voittoja. General Manager Peter Chiarelli selvensi syitään valmentajavaihdokselle.

– Tässä vuodessa on vielä paljon kiihdytyskaistaa jäljellä ja meistä tuntui, että uusi ääni voisi auttaa. Tämä on kollektiivinen asia ja on työmme päästä pudotuspeleihin. Olemme sen faneillemme velkaa, Chiarelli sanoi tiedotustilaisuudessa.

Hitchcockin valinnalle löytyi selvät perusteet.

– Hän tietää, kuinka uusi systeemi ja rakenne ajetaan sisään lyhyessä ajassa. Hän on erittäin innoissaan ja motivoitunut, Chiarelli kertoo.

Jesse Puljujärvelle uusi valmentaja ei ole automaattisesti avain onneen. McLellan ei ehkä antanut näytönpaikkoja suomalaislaiturilleen, mutta Hitchcockin puolustusvoittoisessa pelityylissä on vielä vähemmän tilaa virheille.

Valmentaessaan Dallas Starsia Hitchcockin koirankoppiin joutui runsaasti kiekollista osaamista. Jason Spezza joutui toistavasti puremaan tuppea penkinpäässä. Julius Hongan kehitys otti myös askeleen taaksepäin, kun virheistä rankaistiin armottomasti.

Puljujärvenkin on parempi löytää itseluottamuksensa farmista. NHL:ssä suomalaishyökkääjän peliä katsotaan nyt vain entistä kriittisemmin.