HELSINKI. Nuori Kristian Vesalainen on kääntänyt uuden sivun urallaan Suomessa.

Winnipeg Jetsin suomalaislupaus päätti valita AHL:n sijaan kotimaassa pelaamisen – sen myötä hyökkääjä saapui Jokereihin loppukauden diilillä.

Vahvistus on mieluisa: nuorukainen on väläytellyt heti osaamistaan kahdessa avauspelissä. Vesalainen nakutti maalin heti Dinamo Minskiä vastaan – sunnuntaina Vesalainen jäi ilman pisteitä kotikaukalossa, mutta oli muuten pirteä Jokereiden kaataessa Slovan Bratislavan puhtaasti 3-0.

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki kehuu nuorta vahvistusta. Valmentaja on vakuuttunut Jets-lupauksen tavasta aloittaa KHL-jäillä.

– Tyly ja hyvä pelaaja. Puolustuspään sijoittuminen on rauhallista. Hän on kypsän oloinen, hyvä laitojen lähellä ja pelaa maltilla kiekon kanssa. Luistelu ja tempo ovat asioita, joissa hän pystyy parantamaan vielä paljon. Uskon, että hän auttaa meitä vielä paljon, Marjamäki summaa Leijonat.comille.

Samoilla linjoilla on Vesalaisen kanssa samassa ketjussa pelaava Sakari Manninen. Jokerit-taituri kehuu seuran tiedotteessa joukkueen nuorta vahvistusta.

– Kristian on huikea tulevaisuuden tähti. Luistelu, laukaus ja kaikki ominaisuudet ovat kunnossa. Hänellä on kaikki supertähden ominaisuudet, Manninen hehkuttaa.

– Kristian on myös mahtava persoona, eikä ole kopissa omissa oloissaan, vaan osallistuu keskusteluihin. Kaikesta näkee, että hän rakastaa jääkiekkoa. On etuoikeus pelata hänen kanssaan.

Kuva: Ilari Isotalo.

Maltti on valttia

Kaksi avauspeliä KHL-jäillä on paljastanut, ettei hyppy huippusarjaan ole täysin vaivaton. Pelityyli Pohjois-Amerikkaan on hyvin erilainen.

Marjamäki muistuttaa maltin merkitystä. Vesalainen on tuttu peluri, vaikkei Marjamäki ole valmentanut nuorta kiekkotaituria.

– Olen seurannut häntä paljon Nuorissa Leijonissa, HPK:ssa ja Kärpissä. Hyvä lisä meille, mutta annetaan aikaa. Täytyy muistaa, ettei tällaiseen liigaan vain hypätä ja räiskitä heti pisteitä. Oli hienoa, että hän sai heti avauspelissä maalin, Marjamäki kiteyttää.

Miksi nuori huippunimi valitsi KHL:n ja Jokerit? Lue Vesalaisen haastattelu myöhemmin Leijonat.comista!

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo