Kun Montreal Canadiens varasi Jesperi Kotkaniemen NHL:ään juhannuksena kolmantena, loksahtivat monen ihmisen leuat ammolleen. Joku saattaa muistaa, kuinka eräiden fanien reaktio tarttui videolle nappaamisen jälkeen – eivätkä kyseiset ihmiset olleet suinkaan ainoat kuin halolla päähän lyödyt tahot.

Esimerkiksi tämä hupsu Youtube-video osoittaa sen, miten Kotkaniemen varaamista kummaksuttiin.

Nyt suomalaissentteri on kuitenkin hiljentänyt todennäköisesti kaikki epäilijät. Habsin GM Marc Bergevin puolusti tehot 3+9=12 iskenyttä suomalaislupausta ylväästi.

– Kotkaniemi oli meille ihanteellinen valinta. Jos eteen tulee paljon potentiaalia omaava nuori sentteri, hänet on varattava. Emme voineet ohittaa sitä tilaisuutta, Bergevin sanoi NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan.

Myös Canadiensin hyökkääjä Brendan Gallagher äityi kehumaan alle 18-vuotiaiden MM-kulta- ja hopeamitalistia.

– Meihin on tehnyt vaikutuksen se, miten Jesperi on kehittynyt ottelu ottelulta ja parantanut peliään, vaikka on vasta 18-vuotias. Joskus se voi olla kaikkein vaikeinta. Hän oli tosi hyvä jo harjoitusleirillä, mutta on noussut sen jälkeen tärkeäksi osaksi joukkuettamme, hyökkääjä ylisti.

– Jesperi on osoittanut, että hän pystyy oppimaan virheistään, eikä hän tee samaa virhettä kahdesti. On lupaavaa nähdä tuollaista nuoren pelaajan kohdalla, sillä se antaa merkkejä hänen potentiaalistaan ja siitä, miten hyvä hänestä voi vielä tulla.

Kotkaniemi on näyttänyt kehittymisen lisäksi sen, ettei hän myöskään ujostele omiensa puolustamista kovissakaan paikoissa.

– Jesperi ei pelkää. Luulen, että hän on nauttinut kaikesta tästä. Hän on joutunut pariin kahakkaankin, mutta on tullut niistä pois nauraen. Hän nauttii pelin siitäkin puolesta. Se on tärkeä juttu, jos haluaa menestyä tässä liigassa. Pitää olla valmis kamppailemaan ja menemään tiukkoihin paikkoihin. Hän on iskenyt osumansa yleensä ihan maalin läheltä, Gallagher jatkoi.

Lue myös: Patrik Laine intoutui kehumaan NHL:n suomalaistulokasta: ”On hienoa nähdä hänen pärjäävän”