Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen onnistui Ottawa Senators -kamppailussa mainiosti nakutellen 5-2 -voitto-ottelussa tehot 0+2.

23-vuotiaan suomalaisen eniten keskutelua herättänyt tapaus sattui kuitenkin ottelun kolmannessa erässä, kun Lehkosen maalia kohti sutaisema kiekko löysi tiensä lopulta verkkoon. Osumaa ei kuitenkaan hyväksytty, vaan suomalainen sai tilanteesta jäähyn sukeltamisesta. (lue uutinen)

Lehkonen ei ratkaisusta pitänyt.

– Olin aika vihainen siitä. Tilanne oli kuitenkin siinä kohtaa 2-2. Melkoinen päätös tuomarilta, Lehkonen totesi Sportsnetille.

Laituri ei kuitenkaan antanut tilanteen häiritä omaa jatko-otteluaan, vaan istui nöyrästi kaksiminuuttisensa ja nappasi vielä kolmannen erän jälkipuoliskolla toisen illan syöttöpisteistään.

Canadiens-luotsi Claude Julien piti kylmäpäisen suomalaisen kypsästä suhtautumisesta kummalliseen tuomioon.

– Pidin hänen reaktiostaan. Sen sijaan, että hän olisi antanut turhautumisen viedä itseään väärään suuntaan, hän ohjasi sen oikeisiin asioihin, Julien kiitteli.