NHL-toimittaja varmana: Tässä syy Kristian Vesalaisen MM-kieltäytymiseen – ”Ajatuskin siitä kuulostaa absurdilta”

© Kuva: Leijonat.fi
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Jokereihin kesken kauden rapakon takaa siirtynyt hyökkääjä Kristian Vesalainen kohautti viime viikolla kieltäytymällä Nuorten Leijonien valmennusjohdon kutsusta Vancouverissa pelattaviin alle 20-vuotaiden MM-kisoihin.

Syy Vesalaisen kieltäytymisen ei ole vielä tiedossa, eikä myöskään Suomen maajoukkueen johto ole halunnut kommentoida asiaa enempää.

The Athletic -lehden Jetsin hovitoimittaja Murat Ates epäilee Vesalaisen päätöksen johtuneen tulevista, uskomattomista matkustuskilometreistä.

– Kun mietitään, että Vesalaisella on tammikuussa edessä monen maanosan sisältävä matkustaminen (22 000 km Helsinki-Vancouver-Helsinki), niin ajatuskin siitä kuulostaa absurdilta. Suomea pidetään turnauksen mitalisuosikkina ja finaalipeli on tammikuun 5. päivä, eli vain kahdeksan päivää ennen Jokereiden ottelua Shanghaissa. Yhtäkkiä Vesalaisen ratkaisu ei olekaan niin mysteeri ja se on alkanut vaikuttamaan päätökseltä, jonka jokainen täysjärkinen tekisi, Ates uskoo.

Jokereilla alkaa tammikuun puolivälissä pitkä vieraskiertue, joka sisältää Muratin laskujen mukaan noin. 14 000 kilometriä matkustamista.

– En ole saanut Vesalaisen mielipidettä tähän, joten tämä on vielä spekulaatiota, mutta miettikää kuinka monta kertaa joku haluaisi kiertää maapallon ympäri ja samaan aikaan yrittää lyödä itseään läpi jääkiekkoammattilaisena. Vesalaisen päätös keskittyä Jokereihin kuulostaa täysin järkevältä, toimittaja kiteytti.

LUE MYÖS: Näkökulma: Miksi Kristian Vesalainen sanoi ei Leijonille? Kohupäätöksen takaa löytyy loogisia syitä

LUE MYÖS: Tylyt terveiset! Kristian Vesalaisen päätös suututti NHL-scoutin: ”Todella typerää – hänestä alkaa näkyä niitä piirteitä”

LUE MYÖS: ”Samanlainen paskamyrsky nousi pari vuotta sitten” – Kristian Vesalaisen MM-kisakieltäytyminen kuohuttaa

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?