Nuoret Leijonat pelaa varmuudella MM-kisojen puolivälierissä.

Asia varmistui lopullisesti sunnuntaina, kun joukkue kaatoi Slovakian komeasti maalein 5-1. Sen myötä joukkueen pistepotti lohkovaiheessa nousi yhdeksään.

Jatkopaikka puolivälieriin oli jo ennakkoon melko vahvoilla kantimilla. Molemmista viiden joukkueen lohkoista pääsee yhteensä neljä joukkuetta jatkoon. Tällä hetkellä Suomen lohkossa sekä Kazakstan että Slovakia ovat vielä nollassa pisteessä.

Suomi on lohkossa kolmantena Ruotsin kaadettua USA jatkoajalla maalein 5-4. Tuloksen myötä myös lohkovoitto olisi vielä teoriassa joukkueen saavutettavissa.

Katso päivitetyt sarjataulukot TÄSTÄ!

Vastus yhä auki

Suomen tuleva puolivälierävastus selviää vasta tulevina päivinä. Koska Nuoret Leijonat on varmasti lohkonsa kolmen parhaan joukossa, välttää se A-lohkon voittajan. Tällä hetkellä ykkösenä on Kanada, joka on aloittanut kisansa kolmella voitolla.

Nuorten Leijonien tiistaiaamun USA-peli määrittelee sen, onko Suomi lohkonsa ykkönen, kakkonen vai kolmonen. Lohkovoitto vaatisi kolmen pisteen voiton – samalla Ruotsin pitäisi hävitä oma ottelunsa Kazakstanille varsinaisella peliajalla. Muuten Suomen voitolla vastaan tulee A-lohkon kolmonen – tappiolla lohkokakkonen.

Tällä hetkellä näyttää, että todennäköisin vastus olisi Venäjä, Sveitsi tai Tshekki. Myös Kanada voi tippua lohkonsa kärkipaikalta, jos Venäjä yllättää turnausisännän.

Tilanne on vielä vähintäänkin kimurantti, koska A-lohkossa riittää pelattavaa. Jos Suomi kaataa USA:n, olisi vastus todennäköisesti joko Sveitsi tai Tshekki. USA-tappiolla vastus olisi tällä hetkellä todennäköisesti Venäjä tai Kanada.

LUE MYÖS: Pistetili auki! Eeli Tolvanen loisti Leijonien uudessa ketjussa – myöntää kisojen raakuuden: ”Tässä on paineita”

LUE MYÖS: Videokooste: Nuoret Leijonat kaatoi Slovakian selvin luvuin