Liigan kärkipäässä painiva Tappara tiedotti maanantaina kotisivuillaan pestanneensa loppukaudeksi maalivahtiosastolleen 23-vuotiaan tsekkiläisen Miroslav Svobodan.

Kesällä maansa pääsarja Extraligan Plzenistä Nashville Predatorsin NHL-organisaatioon siirtynyt maalivahti on tällä kaudella pelannut ECHL:n Atlanta Gladiatorsissa 14 ottelua.

Svoboda teki Tsekin A-maajoukkuedebyyttinsä viime kaudella.

Ennen kauden alkua joku saattoi ehkä ihan ilman sarvia ja hampaita kyseenalaistaa kirvesrintojen maalivahtiosaston. Siitä ovat vastanneet tällä kaudella Christian Heljanko ja kokenut Niklas Bäckström. Kummankin torjuntaprosentti on vain vähän päälle 90:n – ja se on etenkin kevään isoissa peleissä liian vähän joukkueessa, joka on yksi suurimmista mestarisuosikeista.

Kurssin olisi siis käännyttävä.

Vain aika sen kertoo, mihin kakkosveskariksi jämähtäneen Niklas Bäckströmin tie vie tulevaisuudessa. 40-vuotias veskari on voittanut urallaan mm. alle 20-vuotiaiden MM-kullan sekä kaksi olympiamitalia ja kolme MM-mitalia.

Kirvesrintainen joukkue tiedotti samalla, että joukkue ja puolustaja Miska Kukkonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet välisensä pelaajasopimuksen. Kukkonen siirtyi Rauman Lukkoon.

LUE MYÖS:

Tärkeä sopimus! SaiPa kiinnitti Leijonien kultasankarin

Liiga-joukkue solmi vinon pinon jatkosopimuksia – mukana järkälemäinen kanadalaispakki

Taas! Tähtipelaaja jättää Liigan surkimuksen – siirtyy tuttuun seuraan: ”Kaikille osapuolille paras ratkaisu”