Harmittava takaisku! Jukka Jalonen paljastaa: Kaapo Kakko haluttiin jo nyt Leijoniin

© Kuva: Getty Images

HELSINKI. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo suoraan, että hän olisi halunnut nähdä Kaapo Kakon leijonaryhmässä.

Valmentaja kertoo, että ilman kolhuja 17-vuotias NHL-superlupaus olisi pelannut jo A-maajoukkueessa, kun Leijonat osallistuu Ruotsin EHT-turnaukseen.

– Kakko olisi ollut mukana joukkueessa, jos hän olisi terveenä. Juttelimme hänen ja TPS:n kanssa aiheesta. Tämä on ennen kaikkea hänen kannaltaan valitettavaa. Toivotaan, että hän pelaa jo tällä viikolla ja pääsee pian kuntoon, Jalonen paljastaa.

Poissaolosta huolimatta Kakon nimi on yhä korkealla jatkoa ajatellen. Nuorukaisen ykköstähtäin on yhä Turussa ja Liigassa.

– Antaa Kaapon pelata ensin TPS:n pelit. Ne ovat kuitenkin hänen ykkösprioriteettinsa. Katsotaan sitten, miten hän on suoriutunut. Siellä on paljon kovia pudotuspelejä, Jalonen summaa.

Kakko pystyy pelaamaan ikänsä puolesta Pikkuleijonien matkassa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Jalonen ei osaa sanoa vielä, millainen suunnitelma nuorukaisella on jatkon suhteen.

Myös Leijonat suhtautuu maltilla tulevaan. Kevät näyttää, missä Kakko kiemurtelee jatkossa.

– Miten TPS:n pelit jatkuvat? Hyppääkö hän keväällä MM-kisoihin vai Pikkuleijonien matkaan? Tässä on paljon avoimia juttuja. Kuten Kaapolle sanoin, hänellä on vain hyviä vaihtoehtoja edessä. Mutta ei mennä asioiden edelle, Jalonen kiteyttää.

LUE MYÖS: Tässä on Leijonien joukkue Ruotsin EHT-turnaukseen – mukana kaksi tuoretta nuorten maailmanmestaria!

» Katso Ruotsin EHT-turnauksen otteluohjelma, tulokset, pistepörssi ERIKOISSIVULTAMME!