Liigassa pelaa tällä kaudella tunnetusti lukuisia nuoria huippulupauksia.

Suurimmat otsikot lienee varastanut Nuorten Leijonien MM-kullan tammikuun alussa ratkaissut TPS-hyökkääjä Kaapo Kakko, mutta myös Rauman Lukosta löytyy eräs 17-vuotias huippulupaus.

Antti Saarela on tällä kaudella saanut jo runsaasti vastuuta päävalmentaja Pekka Virralta.

Saarela on 15 pelaamassaan Liiga-ottelussa summannut 6 (1+5) tehopistettä ja loisti muun muassa lauantain Sport-ottelussa antaen jatkoajalla syötön Justin Danforthin iskemään 2-1-voittomaaliin.

Nuori lupaus hehkuttaa Lukon nettisivulla pelin kulkevan nyt mainiosti.

– Itseluottamus on nyt tosi korkealla mikä tietysti helpottaa pelaamista, Saarela toteaa.

Raumalaisten luotsi Virta näkee Saarelassa paljon potentiaalia ja aikoo peluuttaa tätä tiistaina pelattavassa KalPa-ottelussa lauantain tapaan ykkösketjussa Danforthin kanssa.

– Antti on lahjakas nuori mies. Vasta 17-vuotias, mutta vahva ja monipuolinen luistelija, joka auttaa isosti jo nyt ja varsinkin tulevaisuudessa nykypelin vaatimuksiin. Lisäksi kiekollinen taito ja nopea pelitilanneymmärrys auttavat kiekollisessa pelissä, Virta kuvailee lupausta ja jatkaa:

– Kaikenkaikkaan mahdollisuudet ovat jopa maailman huippujen joukkoon. Maltti ja pienet kehitysaskeleet kerralla takaavat kestävän kehityksen. Siinä on seuraava haaste pelaajalle ja tukijoukoille.

Saarela kuuluu luonnollisesti myös alle 18-vuotiaiden maajoukkueen kantaviin voimiin ja valittiin myös Pikkuleijonien ryhmään Venäjällä pelattavaan kansainväliseen turnaukseen.

LUE MYÖS: Tässä on Pikkuleijonien joukkue viiden maan turnaukseen – mukana liuta Liiga-pelaajia