Älytön vire: Tähti Liigassa ja Mestiksessä yli piste per peli -tahdissa – “Kertonee Mestiksen nykytasosta”

© Kuva: Juha Tamminen
Betsaa vahvemmin - lunasta 150% talletusbonus

HPK:ssa tätä nykyä liitävän hyökkääjä Niclas Luceniuksen osalta sesonki on ollut vähintäänkin värikäs. Vaikka pelaaja siirtyi jo marraskuun alussa LeKistä Hämeenlinnaan, keikkui hän vielä äskettäin Mestiksen pistepörssissä ”teksti-tv-sijoilla”.

Urallaan KHL:ssä sekä muutamassa muussa eurooppalaisessa sarjassa pelannut hyökkääjä on ollut nyt Suomen sarjoissa ällistyttävän tehokas. LeKissä hän viimeisteli 15 pelaamassaan kamppailussa messevät pinnat 5+18=23, HPK:ssa tehoja on nyt kasassa 28 pelatun ottelun jälkeen 12+16=28.

Lucenius on jo nyt Kerhon kuudenneksi paras pistemies, neljänneksi tehokkain maalari ja seitsemänneksi paras syöttelijä – vaikka hän on pelannut parisenkymmentä peliä muita kärkinimiä vähemmän.

Yli piste per peli -tahti yhdelle pelaajalle yhden kauden aikana ja vielä kahdessa sarjassa on tietysti harvinaislaatuinen temppu. Mestiksen Twitter-tilikin huomioi sentterin tilastot varsin mielenkiintoisesta näkökulmasta.

– Niclas Lucenius painanut viimeiseen 13 liigapeliin kymmenen maalia. Mestiksessä teki alkukaudella 15 peliin viisi maalia.

– Jos tässä nyt lasketaan 1+1, niin kertoneehan tuo jotain Mestiksen nykytasosta, sarjan tilillä veisteltiin.

Tehoista voisi päätellä loogisesti kenties sen, että Mestiksessä keskushyökkääjä oli selvä pelintekijä ja maalipaikkojen luoja, kun taas Liigassa rooli painottuu enemmän maalien latomiseen.

Oli miten oli, mm. Sveitsissä, Slovakiassa ja Saksassa pelannut 29-vuotias hyökkääjä kovaa valuuttaa ainakin kotimaan kahdella ylimmällä sarjaportaalla.

LUE LIIGAN TUOREIMMISTA MYÖS:

Kultaleijonalle jatkosopimus – pelaa Liigassa vielä pitkään!

Tässä vuoden puujalka? Liigavahti pisti jakoon bussimatkalla keksityn vitsin

Betsaa vahvemmin - lunasta 150% talletusbonus