Miro Heiskasen maalitahti ihastuttaa – vain kaksi puolustajaa pystynyt historian saatossa parempaan

© Kuva: Getty Images

Dallas Starsin pelipaidssa kuluvalla sesongilla pisteet 10+14=24 viimeistellyt suomalaislupaus Miro Heiskanen on saanut uralleen NHL:ssä maagisen kovan alun. Suomalaisen maalimäärä on sellaista valuuttaa, johon ei moni pysty.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on vasta kolmas puolustaja kautta seurahistorian, joka on pystynyt tekemään kymmenen maalia nimenomaan tulokaskausista puhuttaessa.

Samaan on pystynyt viimeisen noin 40 vuoden aikana kaksi pelaajaa. He ovat Jokereissakin luutinut John Klingberg kaudella 2014-15 ja Brad Maxwell aikoinaan kaudella 1977-78.

Ei Heiskaselta mitään pois, mutta esimerkiksi Dallasin kautta aikain kolme parasta maalintekijää pakkien keskuudessa ovat Sergei Zubov, Darryl Sydor ja Derian Hatcher – jotka kaikki aloittivat uransa muualla kuin tähtipaidoissa. Klingberg on tässä tilastossa neljäntenä.

Heiskasen tähdittämä Dallas on irti seuraavan kerran myöhään lauantai-iltana Arizona Coyotesia vastaan. Lauantai on suomalaisille muutenkin täynnä herkkua, sillä esimerkiksi Boston Bruins, Minnesota Wild ja Colorado Avalanche ovat tositoimissa jo kello 20 alkaen.

Suomen aikaa tämän päivän puolella alkaa peräti kahdeksan ottelua.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:

Hirmuniitti ja unelmasyöttö voittomaaliin! Leijonien voimapesä ihastuttaa NHL:ssä