Mitä Juhamatti Aaltoselta voi Suomessa odottaa? Pelicans-pomo lupaa: ”Lisäväriä koko Liigaan”

© Kuva: Getty Images
Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!

Lahden Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkasen keskiviikko sujui normaalia vauhdikkaammin.

Kiekkopomo haali joukkueeseensa mieluisan vahvistuksen, kun Pelicans nappasi Ruotsin SHL:stä Juhamatti Aaltosen riveihinsä. Kokenut hyökkääjä palaa tuttuun seuraan loppukauden ja ensi kauden kattavalla sopimuksella.

Mitä Juhamatti Aaltoselta voidaan odottaa Liigassa, Janne Laukkanen?

– Isoja asioita. Hän on taitoniekka, joka on hankittu meille isoon roolin. Tuon tason pelaajia ja nimiä ei ole paljoa. Meilläkin on ollut loukkaantumisia, joten otamme hänet kyllä ilolla vastaan. Perjantaina nähdään ensimmäisen kerran, mitä sieltä voi olla tulossa, Laukkanen virnistää Leijonat.comille.

Kokenut taituri nähdään askissa Laukkasen mukaan jo, kun Pelicans kohtaa kotonaan perjantaina KooKoon. Kun miettii, että sopimushuhut alkoivat velloa Aaltosen ympärillä vasta tiistaina, on kaikki edenneet nopeasti.

– Pari päivää sitten selvisi, että hän ei mielellään jatka siellä (Skellefteå AIK:ssa). Sen jälkeen asiat etenivät oikeastaan aika nopeasti. Olemme todella tyytyväisiä, että saimme tämän tason nimen, Laukkanen summaa.

Nälkäisenä tuttuun seuraan

Pelicansilla on mainioita muistoja Aaltosesta. Tähtihyökkääjä viiletti seurassa viimeksi kaudella 2009-10 takoen 58 peliin upeat tehot 28+21=49.

Tuon jälkeen 33-vuotiaan hyökkääjän uralla on nähty sekä ylä- että alamäkiä. Aaltonen on pyörähtänyt Liigan ohella muun muassa KHL:ssä, SHL:ssä ja Sveitsissä.

Vaikka alla myös isoja pettymyksiä, odotetaan taiturista paljon Lahdessa. Myös leijonataituri odottaa itse paljon paluusta tuttuun paikkaan.

– Olemme jutelleet hänen kanssaan ja hän saapuu Lahteen innokkaana. Pelivire pitäisi olla hyvä, vaikka alla on vaikea kausi. Täytyy muistaa, että hän kiekkotaituri, jonka taidot eivät ole kadonneet minnekään.

Aaltonen on tunnettu taiteilija, laitetaanko hänet ruotuun vai annetaanko hänelle vapaudet käyttää luovuutta?

– Me olemme muutenkin painottaneet luovuutta tässä hommassa. Armeijakurilla ei voi oikein johtaa enää tänä päivänä. Juuri luova tekeminen tuo väriä kaukaloihin – ja siitä yleisökin innostuu, Laukkanen pohtii.

Samalla Laukkanen uskoo, että Aaltonen tuo paljon myös Pelicansin PR-puolelle. Leijonista tuttu huippunimi lienee yksi Euroopan tunnetuimpia kiekkonimiä Suomessa. Se on melkoinen valttikortti myös Liiga-seuran mainoskoneistolle.

– Katsotaan, mitä PR-osasto saa aikaiseksi. Mutta Juhis on taituri, joka tuo tärkeää lisäväriä koko Liigaan, Laukkanen kiteyttää.

LUE MYÖS: Nyt se on varmaa! Juhamatti Aaltonen palaa takaisin Liigaan

LUE MYÖS: Pelicans-leirissä ylistetään Juhamatti Aaltosen hankintaa: ”Viime aikaisia tuloksia Ruotsissa ei kannata liikaa tuijottaa”

Ilari Isotalo,
Twitter: @IlariIsotalo

Jääkiekon MM-kisat: katso kaikki 64 ottelua ilmaiseksi ja suorana tästä.

Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!