Ilveksen nuoren joukkueen yksi tämän kauden suuria onnistujia on ollut hyökkääjä Joona Ikonen.

20-vuotias Ikonen teki tammikuussa tamperelaisseuran kanssa jatkosopimuksen ja jatkaa tutuissa maisemissa kevääseen 2022 asti.

Tällä kaudella pelaamissaan 56 ottelussa Ikonen on nakutellut mainiot 33 (16+17) tehopistettä.

Nuoren miehen valmistautuminen kauteen oli kuitenkin kaikkea muuta kuin optimaalinen.

Laituri oli tekemässä jo viime kaudella läpimurtoaan Liigassa ennen kuin tammikuussa 2018 tullut alaraajavamma päätti kauden pahasti kesken ja uuteen sesonkiin valmistautuminenkin tapahtui takamatkalta muihin.

– Kyllä se tietysti vähän vaikutti kauteen valmistautumiseen, kun jalka ei ihan koko kesää ollut sataprosenttisessa kunnossa. Voimatreenejä pystyin tekemään ihan normaalisti, mutta esimerkiksi nopeusharjoittelussa oli vähän rajoitteita. En nyt tiedä, onko sitä kauden mittaan huomannut, mutta ehkä kauden aikana on joutunut tekemään vähän enemmän hommia sen eteen, heinäkuun puolivälin jälkeen täydessä harjoittelukunnossa ollut Ikonen kertoo Ilveksen nettisivulla.

Kuluvan kauden mittaan Ikosesta on tullut ratkaisukenttien pelaaja ja vastuuta on tullut runsaasti myös alivoimalla.

– Olen tyytyväinen siihen, että olen päässyt pelaamaan paljon niin tasakentällisin kuin erikoistilanteissa. Se on kuitenkin se isoin juttu tässä, että nuorena jätkänä kehittyy, Ikonen painottaa.

Vaikka laituri onkin saalistanut tällä kaudella myös runsaasti tehopisteitä, ei hänen onnistumisiaan voi lukea pelkästään tilastoista.

Joulukuussa pelatun TPS-ottelun jälkeen Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi täräytti nuorukaiselle melkoiset kehut, todeten tämän tehneen pelissä kaikki asiat oikein ja vertasi Ikosta kiekkolegenda Jere Lehtiseen.

– Kyllä se tietysti hyvältä tuntuu. Ei sitä kuitenkaan ihan hirveästi jääty miettimään. Paljon on sellaisiakin pelejä ollut, joissa en mikään “jerelehtinen“ ole ollut, mutta kyllä siitä paljon itseluottamusta saa, Ikonen pohtii.

Miehen tavoitteet ovat – kuten nuorella pelaajilla kuuluukin – korkealla.

– Maajoukkue on yksi sellainen hyvä tavoite, ja tietysti unelmana on aina NHL. Hommia tehdään sen eteen, että sinne joskus päästäisiin. Sen näkee sitten, että toteutuuko se, mutta ei se ainakaan minun kehitystäni hidasta, että teen töitä sen tavoitteen eteen, Ikonen päättää.