Liigassa kynsin ja hampain suorasta puolivälieräpaikasta vääntävä HPK tiedotti nettisivuillaan, että se aikoo valittaa hyökkääjä Janne Taville tuomitusta kahden ottelun pelikiellosta Urheilun oikeusturvalautakuntaan. Pelikielto ei tietysti enää peruunnu, mutta Tavin kurinpitohistorian ja ansionmenetyksen poistaminen on edelleen mahdollista.

HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen painotti, on HPK:n taisteltava oman työntekijänsä oikeuksien puolesta.

– Näkemyksemme mukaan Tavin pelikielto ei ole kurinpitolinjan mukainen, vaikka kurinpitodelegaatio niin päätöksessään väittää, Toivanen mietti.

Pelaajille jaetut sanktiot ovat tälläkin kaudella herättäneet parranpärinää niin joukkueiden kuin muidenkin jääkiekon ystävien keskuudessa.

– Kurinpidon virheistä kertoo myös se, että Malte Strömwallin tapauksessa KooKoo joutui ajamaan asiansa Urheilun oikeusturvalautakuntaan. Kiitos heille siitä, että ajoivat työntekijänsä oikeusturvaa kuten hyvän työnantajan kuuluukin, Toivanen huomautti.

HPK:n sivuilla kirjoitettiin, että muita räikeitä esimerkkejä kurinpitodelegaation linjattomuudesta ovat mm. Atte Ohtamaan huitominen sekä Lasse Kukkosen ja Tuukka Mäntylän taklaukset, joista tuomittiin vain yhden ottelun pelikiellot.

Sarjan kurinpidossa on kuitenkin linjattu kitkettäväksi kokonaan pois päähän kohdistuneet taklaukset vahvoin rangaistuksin.

Hämeenlinnalaisjoukkue kohtaa perjantaina HIFK:n ”kuuden pisteen pelissä” kello 18.30 alkaen.

HPK:n tiedotteen voit lukea kokonaisuudessaan tästä.

LISÄKSI TEKSISSÄ ESILLE NOSTETUISTA PELIKIELLOISTA VOIT LUKEA NÄIDEN LINKKIEN TAKAA: