Edmonton Oilers -vahti Mikko Koskisen, 30, urakka ei mennyt torstain vastaisena yönä ihan putkeen.

Joukkueen pitäisi kaikkea muuta kuin sulaa ennakkoon heikompia joukkueita vastaan.

Öljypaidoilla on pudotuspelipaikkaan matkaa nyt kutkuttavat kuusi pinnaa, eikä ero pienentynyt yöllä. Joukkue koki itäisen konferenssin pohjamudissa rämpivää ja pudotuspeleistä putoavaa New Jersey Devilsiä vastaan nolon 3-6-kotitappion.

Yksi joukkueen suurimpia antisankareita oli maajoukkueen vakiokasvoihin kuuluva suomalaisvahti.

Vain 14 kutia 18 mahdollisesta torjunut konkari pommitettiin vaihtoon kamppailun toisen kaksikymppisen aikana. Anthony Stolarzistakaan (15/17) ei ollut sateentekijäksi.

– Meidän maalivahdillamme oli kova ilta, päävalmentaja Ken Hitchcock muotoili Oilersin kotisivuilla kataamatta rapaa selvästi pelkästään toisen niskaan.

Oilersin sulaminen oli ehkä nolo, mutta ennen kaikkea raskas jatkopaikkoja mietittäessä. Runkosarjaan jäävällä Devilsillä oli allaan ”kevyt” seitsemän ottelun tappioputki.

– Jokainen virheemme päättyi vastustajan maaliin. Olimme liian löysiä puolustuksellisesti ja maksoimme siitä, luotsi sadatteli.

Kun Oilersilla on otteluita jäljellä tusinan verran ja piste-eroa jatkopaikkaan kuusi pinnaa, pitäisi joukkueen kuroa eroa kiinni puoli pinnaa per kierros. Se ei tietysti vielä kuulosta mahdottomalta.

LUE NHL:STÄ MYÖS:

NHL-seura pudotti kallispalkkaisimman pelaajansa katsomoon – syynä suomalaishyökkääjän paluu kaukaloon!