Slovakian vuosituhannen alun kultainen sukupolvi alkaa siirtyä vähitellen eläkkeelle kiekkokaukaloista.

Eilen uransa päättäneen Ladislav Nagyn jatkoksi uransa päättävien slovakkitähtien listalle saatiin nyt myös toinen konkarinimi, kun viime vuosikymmenellä 393 NHL-ottelua Phoenix Coyotesin, Philadelphia Flyersin sekä Minnesota Wildin riveissä pelannut Branko Radivojevic ilmoitti uransa päättymisestä.

38-vuotias laitahyökkääjä pelasi Nagyn tavoin uransa viimeiset kaudet kotimaansa Slovakian pääsarjassa. Päättyneellä kaudella Radivojevic iski kasvattajaseuransa Dukla Trencinin riveissä pelaamissaan 60 ottelussa tehot 13+32=45.

Entinen Colorado Avalanchen 3. kierroksen varaus pelasi tämän vuosikymmenen pitkälti KHL:ssä, mutta Slovakian liigan lisäksi kokemusta karttui myös Tshekin Extraligasta.

Useat MM- ja olympiakisat Slovakian paidassa pelannut Radivojevic voitti urallaan kaksi MM-mitalia, hopean (2012) ja pronssin (2013).

LUE MYÖS: SM-liigassakin kovaa jälkeä tehnyt ex-NHL-pistelinko lopettaa uransa