Suomalais-GM Jarmo Kekäläisen johtama Columbus Blue Jackets on päässyt NHL:n pudotuspeleissä huimaan iskuun. Se on kurmottanut runkosarjan ylivoimaista voittaja Tampa Bay Lightningia jo kahdesti johtaen ykköskierroksen ottelusarjaa voitoin 2-0.

Lauantaiyönä roolia otti Kekäläisen megahankinta Matt Duchene. Yön ottelussa peräti tehot 1+3=4 kiskonut tuore vahvistus kiskoi Tampan reppuun historialliset pisteet.

Yksikään pelaaja ei ole tehnyt joukkueessa noin montaa pinnaa yhdessä pudotuspeliottelussa. Aiemmin ennätystä pitivät hallussaan Artemi Panarin ja Zach Werenski lukemin 1+2=3. Rekordit olivat peräisin viime keväältä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Matt Duchene collected 1-3—4 to establish a @BlueJacketsNHL record for most points in a postseason game.

He eclipsed the previous mark of three set by Artemi Panarin (1-2—3 in Game 1 of 2018 R1) and matched by Zach Werenski (1-2—3 in Game 2 of 2018 R1). #NHLStats #StanleyCup

Kekäläinen osotti nerokkuutensa osumalla kultasuoneen. Kanukki Duchene siirtyi sinitakkeihin vain noin puolisentoista kuukautta sitten, eikä edes runkosarjan hankala loppupuolisko laskenut hänen virettään – ainakaan toistaiseksi.

Oli lähellä, ettei Kekäläisen riski, eli supertähden hommaaminen mene hukkaan, kun Blue Jackets oli ajautua ulos puotuspeleistä.

Ottelusarjan voittojen ja kanadalaisen liekehdinnän perusteella tulee mieleen, että Kekäläistä saattaa tässä vaiheessa, jos ei naurattaa, niin ainakin hymyilyttää leveästi.

Vähintäänkin mielenkiintoinen ottelusarja jatkuu seuravaaksi kahdella Columbuksen kotipelillä ensi viikolla.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:

Onko tässä NHL:n seuraava suomalaisdebytantti? Nuorten kultaleijona kutsuttiin ylös junioriliigasta

Patrik Laine loistaa NHL:n pudotuspeleissä – kausi päättymässä karmealla tavalla?

Eikä! NHL:n supertähti epäonnistui taas ja turhautui täysin – telomisen kohteena suomalaispelaaja