Naisleijonat ylsi eilen huikeaan suoritukseen. Uhrautuvalla taistelulla Suomi selätti Kanadan maalein 4-2. Koko ottelun mahtava henki tiivistyi Ronja Savolaisen maaliin, jonka hän iski tyhjiin kaatuessaankin.

Tänään Naisleijonilla on edessään yhtä paha savotta. Kello 20:00 alkavassa finaalissa tulee vastaan toinen naiskiekkoilun supervalloista, Yhdysvallat.

Samanlaisen ihmeen toistaminen on epätodennäköistä. Suurin syy ei ole Yhdysvaltojen parempi materiaali tai menestymisen kulttuuri. Syy löytyy Suomen omasta möhläyksestä.

Naisleijonien joukkueessa oli nähtävissä valtava uloshengitys välierävoiton jälkeen. Aivan kuin mestaruus olisi jo voitettu. Päävalmentaja Pasi Mustonen jopa suuteli jäätä finaalipaikan selviämisen jälkeen.

Kaikki merkit näyttävät siihen suuntaan, että Suomen tavoite ei olisi maailmanmestaruus vaan finaalipaikka. Jos Naisleijonien lopputulos on hopea, se ei todellakaan ole häpeä, mutta jatkossa tästä tulee varmasti iso oppitunti henkisen turnauskestävyyden saralla.

Vanhassa sanonnassa on vahva perä: ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa.

Lue myös: Suomen ykkössankarille upea rajapyykki sensaatiovälierässä: ”Liityn vanhojen pierujen kerhoon”