ESPOO. Naisleijonien valmennus on valinnut Suomen MM-turnauksen kolme parasta pelaajaa.

Arvokisoissa palkitaan aina ennen finaalipäivää joukkueiden valmennuksen valitsevat kolme paras pelaajaa. Suomen palkituissa ei ollut yllätyksiä.

Valmennus nimesi turnauksen ykköstähdiksi joukkueen kapteeni Jenni Hiirikosken sekä hyökkääjät Michelle Karvisen ja Riikka Sallisen. Kolmikko sai palkinnot jo voitetun Kanada-välierän jälkeen.

Kokenut Hiirikoski on johtanut Suomen pakistoa mykistävillä otteillaan. Pakki on ennen finaalia kisojen pistepörssissä kolmannella sijalla tehoilla 2+8. Karvinen ja Sallinen ovat kannatelleet Suomea erityisesti puolivälierissä ja finaalissa – Suomen ykkösketju on nostanut tasoaan erityisesti turnauksen ratkaisevilla hetkillä.

Henkilökohtaisten palkintojenjako keventää finaalipäivän muodollisuuksia. USA-Suomi-pelin jälkeen jaetaan mitalit ja palkitaan sekä turnauksen tähdistökenttä että arvokisojen parhaat pelaajat.

Leijonat.com seuraa finaalia paikan päällä. Loppuottelu alkaa kello 20.00 – hyppää Espoon tunnelmiin myös Instagramissa tunnuksella: leijonat_com!

LUE MYÖS: Tuntematon supertähti! Leijonien ”mummeli” saa upean kruunun uralleen

LUE MYÖS: Ällistyttävä show! Noora Räty pysäytti Kanadan tähtisikermän – täräyttää suoraan: ”Meillä etu MM-finaaliin”

LUE MYÖS: Tunteet pinnassa! Suomen MM-sankari kertasi historiallista hetkeä: ”Siinä tuli pikku itku – olin shokissa”

LUE MYÖS: Naisleijonien päävalmentajan välierän jälkeinen hupaisa temppu leviää maailmalla – katso video

LUE MYÖS: Historiallinen sensaatio! Suomi marssi ensimmäistä kertaa MM-finaaliin

Ilari Isotalo, Espoo
Twitter: @IlariIsotalo