Naisleijonia sunnuntaina päättyneissä jääkiekon MM-kisoissa edustanut Venla Hovi (kuvassa numero 9) kertoi lopettavansa mittavan uransa. 31-vuotias hyökkääjä voitti urallaan tuoreimman hopean lisäksi kolme MM- ja kaksi olympiapronssia.

Vaikka sunnuntain tapahtumien perusteella saattaisi kuvitella, että ura loppui katkerimmalla mahdollisella tavalla, taitavat Hovin mielessä olla toisenlaiset ajatukset. Aiemmin keväällä pohjoisamerikkalaisen CWHL:n mestaruutta juhlinut pelaaja kirjoitti Naisleijonista liikuttavasti.

– En koskaan ajattelut, että viimeinen pelaamani otteluni olisi MM-finaali Suomessa, twiittasi Hovi, joka myönsi kyynelien tulleen kasvoille – aivan luonnollisesti.

Venla Hovi

@VenlaHovi
Well, as tears are rolling down my face, I never thought I will play my last hockey game in a World Championship final in Finland. To be honest I don't even care what happened, our team was golden and I will always remember it. Our effort went well beyond the color of the medal❤

Hovi on ilmeisesti jo sivuuttanut kisojen loppuottelun karmean tuomarisekoilun. Siitä voit lukea lisää alla olevien linkkien takaa.

– Ollakseni rehellinen, en edes välitä siitä, mitä tapahtui. Joukkue oli kultainen ja muistan sen aina.

LUE LISÄÄ:

Rajuja syytöksiä! Leijonien Pasi Mustonen lyttää MM-kisojen tuomaritoiminnan: ”Salaseura”

Naisleijonille sataa sympatiaa – kaikkien aikojen parhaan pelaajan mielipide räjäytti kommenttivyöryn: ”Sydäntäsärkevää!”

Uskomaton katastrofi! Naisleijonien hylätyn maalin ympärillä kuohuu: Tuomiot totaalisen vihkoon – näin säännöt sanovat