Suomalaisten jääkiekkoihmisten huulilla yksi kuumimmista puheenaiheista on Kaapo Kakon ja Jack Hughesin välinen taistelu ensi juhannuksen NHL:n varaustilaisuuden ykkössijasta.

Nyt jenkki on vahvoilla. Hän on antanut lähipäivinä pelottavan kovia myrskyvaroituksia alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, joiden katsomot pursuavat tarkkailijoita.

Hughes on mättänyt murskaavasti esiintyneelle USA:lle kolmessa kamppailussa pisteet 5+5=10 (+5). Pistepörssissä suurlupaus miehittää kakkospaikkaa, myös maali- ja syöttöpörssissä irtoaa kakkossija. Tehotilastossa hyökkääjä keikkuu kuudentena.

Yhdysvaltojen turnaus on sujunut upeasti. Joukkue liitää B-lohkon kärjessä puhtaalla pelillä. Kolmen ottelun jälkeen kasassa on yhdeksän pinnaa, maaliero on huikeaa luokkaa 24-9.

Kakko puolestaan on Suomen miesten maajoukkueen matkassa. Leijonien ykkösketjussa hyökännyt pelaaja taistelee paikasta ensi kuussa Slovakiassa pelattaviin MM-kisoihin.

NHL:n varaustilaisuus järjestetään Vancouverissa 21.–22. kesäkuuta.

LUE U18-JUTUISTA MYÖS:

Pikkuleijonien kuolemanpeli lähenee – näin joukkueesta kommentoitiin sysimustaa MM-turnausta

HAASTATTELU – Unelmia ei peitellä! NHL:n varaustilaisuudessa Kaapo Kakon haastava yhdysvaltalaislupaus kertoi suuresta unelmastaan