Tärkeitä NHL-apuja Leijoniin? Jere Lehtinen avaa MM-joukkueen kasaamista: ”Olemme nopeasti yhteydessä”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

HELSINKI. Leijonien harjoituksissa on tiistaina lennokas meininki.

Joukkue valmistautuu jo kovaa häkää viikon kahteen Ruotsi-otteluun. Ryhmä pelaa samaa vastustajaa vastaan sekä torstaina että perjantaina.

Joukkueen GM Jere Lehtinen joutuu miettimään jo pari askelta pidemmälle jääkiekon MM-kisoihin. Kiekkopomo on seurannut tarkkaan NHL:n tapahtumia uusien vahvistuksia silmäillen. Tiistaiyönä kesälaitumille joutui yksi joukkue lisää, kun Nashville Predatorsin kausi päättyi pudotuspelien avauskierroksella.

Lehtinen kertoo, että hän seurasi Mikael Granlundin, Pekka Rinteen, Juuse Saroksen ja Miikka Salomäen edustaman seuran ratkaisuhetkiä tarkkaan. Leijonapomo ei ole kuitenkaan vielä ollut yhteydessä rapakon taakse.

– Näin jatkoajan. Annetaan poikien ottaa happea – pelien loppumisesta on vasta muutama tunti. Ja MM-kisoihin on vielä reilusti aikaa, Lehtinen summaa medialle.

Nelikosta kaikki täyttävät varmasti vahvistuksen määritelmät. Maalivahdeista kokenut Rinne on edustanut Leijonia ja useasti keväisin – nuorempi Saros voisi olla potentiaalinen MM-kisojen läpimurtopelaaja.

Granlundin ja Salomäen tilanteet ovat myös auki. Energinen Salomäki toisi Leijoniin voimaa laitavääntöihin. Granlund toimi vuosi sitten Suomen kapteenina Tanskassa. Toisaalta hän sai keväällä perheenlisäystä – sillä voi olla vaikutusta päätökseen.

Lehtinen kertoo, että nelikon tilanteista saadaan lähipäivinä lisää tietoa. GM ei ole vielä ollut sen tarkemmin yhteydessä herroihin.

– Tässä ollaan suhteellisen nopeasti ollaan yhteydessä. Mutta tilanne olisi eri, jos kisat olisivat huomenna. Tässä ei ole oikein mitään protokollaa, mutta on hyvä antaa hetki pettymyksen jälkeen.

KHL:stä ei lisäapuja

Tiistaina varmistui, ettei Leijonat saa KHL:stä lisäapuja. Lehtinen summaa, ettei sarjan pelaajat ole käytettävissä MM-kisoihin.

Kommentti tarkoittaa, ettei finaaleissa pelannut Omskin Ville Pokka liity maajoukkueen matkaan. Leijoista tuttu pakki päätti ensimmäisen KHL-kautensa hopeisissa merkeissä.

Liigasta finaalijoukkueista sen sijaan nähdään Leijonissa todennäköisesti vahvistuksia HPK:n ja Kärppien riveistä. Lehtinen ei nosta kuitenkaan esille mahdollista täsmäapujen määrää.

– Meillä on ollut pelaajia turnauksissa molemmista joukkueista. Mutta heidän kohdallaan pitää myös katsoa vasta pelien päätyttyä. Me emme voi laskea niiden pelaajien varaan, jotka eivät ole täällä, Lehtinen kiteyttää.

Suomi kohtaa torstaina Ruotsin Kouvolassa ja perjantaina Helsingissä. Leijonat.com seuraa MM-leirityksen etenemistä. Hyppää mukaan kuumaan keskusteluun myös Facebookin suositussa Leijonafanit-ryhmässä!

LUE MYÖS: Tässä on Suomen tuore MM-leiriryhmä – mukana usea kiinnostava nimi!

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS