Liigassa jumboksi tällä kaudella jäänyt Ässät muisteli nettisivullaan 30 vuoden takaista tapausta ajalta, jolloin porilainen jääkiekkoilu oli tämänvuotista taaperrustaankin pahemmissa ongelmissa.

Ässät oli pudonnut silloiseen I-divisioonaan ja Liigan kaikkien aikojen maalitykki Arto Javanainen osoitti huimaa seurauskollisuutta.

Javanainen oli paukuttanut kahden kauden aikana TPS-paidassa 88 ottelussa järisyttävät 79 maalia, mutta ilmoitti palaavansa auttamaan kasvattajaseuraansa sen kriisissä ja solmi kaksivuotisen sopimuksen.

– Ässät kiekkoilee ainoastaan yhden sarjakauden I-divisioonassa, muuta mahdollisuutta ei yksinkertaisesti ole. Minä en olisi edes harkinnut muuttoa Ässiin ja Poriin, mikäli en uskoisi pelaavani kaudella 1990-91 SM-liigassa, Javanaisen kerrotaan kommentoineen tuolloin.

Seuralegenda oli oikeassa, sillä porilaisjoukkueen visiitti divarissa jäi kauden mittaiseksi ja Javanainen edesauttoi nousua summaamalla 36 ottelussa poskettomat 98 (59+39) tehopistettä.

Seuraavalla sesongilla palattiin normaaliin päiväjärjestykseen, kun Javanainen voitti jälleen Liigan maalikuninkuuden 35 osumalla.