Leijonien yllättävä 3-1-voitto Venäjästä on saanut naapurimaan mediassa aikaiseksi melkoisen myllytyksen.

Suomi oli EHT-pelissä jopa yllättävän vahva NHL-tähtiä vilisevää Venäjää vastaan. Joukkue marssi vahvan pelin jälkeen lopulta selvään voittoon. Joukkueen maalit tekivät Harri Pesonen, Mikko Lehtonen ja Oliwer Kaski.

Venäjän NHL-tähdet olivat puolestaan unessa. Aleksandr Ovetshkin iski ottelun loppuhetkillä kavennuksen. Se oli kuitenkin laiha lohtu. Moni huippunimi hukkui lauantaina pahasti pelin ulkopuolelle.

Se on nostettu myös esille venäläismediassa. Omien otteet lytätään suorin sanoin.

– Suomi ansaitsi voittonsa. Venäjän peli oli hidasta ja laiskaa. He kuin odottivat, että yksilötaito kääntää pelin väkisin heille, Championat kirjoittaa.

Moni media on nostanut esille, että Suomella on tänä vuonna poikkeuksellisen nimetön joukkue. Se herättää huolia – edes Venäjän KHL-tähdet eivät pystyneet ottamaan roolia NHL-miesten vaisujen otteiden keskellä.

Esimerkiksi Sport-Express kirjoittaa, ettei Suomen voi odottaa pääsevän tänä keväänä puolivälieriä pidemmälle. Siinä mielessä lauantain tulos huolestuttaa.

– Tämä on yksi nimettömimpiä Suomen joukkueita 2000-luvulla. Suurin kysymys on, miten hävisimme heikkoa Suomea vastaan, Sport-Express kiteyttää.

Vaisusti pelanneet NHL-tähdet saivat monessa mediassa ainakin osittaisen synninpäästön. Kun joukkue ei ole ollut pitkään yhdessä, vaatii totuttelu vielä aikaa. Asenteessa on silti parantamisen varaan.

– Pahinta oli Venäjän haluttomuus, Championatissa kirjoitetaan.

LUE MYÖS: Tylyä! Leijonat yllätti Venäjän NHL-megatähdet – huippunimen kuumeneminen maksoi kovan hinnan

LUE MYÖS: Leijonille vahvistuksia? Nämä Liiga-finaalien tähdet taistelevat paikoista MM-jäille

LUE MYÖS: Leijonien tuore MM-leiriryhmä sekä tuoreet uutiset!