Sebastian Aho ja muut aiheuttivat NHL:n suomalaiskonkarille ison pettymykseen – johtaa silti yksin uskomatonta tilastoa!

© Kuva: Getty Images

NY Islandersin Valtteri FilppulaLeo Komarov ja kumppanit kokivat Suomen aikaa lauantain vastaisena yönä pettymyksen, kun Carolina Hurricanes kuittasi joukkueiden välisen ottelusarjan neljännen kohtaamisen nimiinsä numeroin 5-2. Islesin kausi päättyi sitä myöten parin mentyä Canesille tylyin luvuin 4-0.

Koska 35-vuotiaan suomalaiskonkari Filppulan kokemus karttui tämän kevään pudotuspeleissä kahdeksalla ottelulla, on hän pelannut nyt eniten kaikista pelaajista playoff-otteluita alkaen kaudesta 2006-07.

Stanley Cup -voittajan vyöllä on yhteensä ja samalla tuosta mainitusta sesongista lähtien peräti 166 pudotuspeliottelua. Filppula debytoi taalajäillä kautta aiemmin 2005-06, mutta silloin pelejä kertyi NHL:n runkosarjassa tilille vain neljä kappaletta. Suomalainen oli siis vielä noviisi.

Mainitussa tilastossa lähimmät uhkaajat ovat Sidney Crosby (164) ja Chris Kunitz sekä Jevgeni Malkin (162).

Kun huomioidaan suomalaisen kaikki kaudet NHL:ssä, on ”pudotuspeleihin pääseminen vastaan niistä karsiutuminen” -tilasto aivan uskomatonta luokkaa 12-2. Komeasta 14 kaudesta puhuttaessa tuo ja pudotuspeliotteluiden lukumäärä eivät ole kiinni vain hyvästä tuurista.

Filppula iski kevään peleissä tehot 0+4=4. Koko uran saldo on 25+61=86.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:

Näin Sebastian Aho kommentoi vähentynyttä vastuuta ja huhuttua loukkaantumista

Suomalaiset jyräävät NHL:ssä! Uusi nimi iski uransa ensimmäisen häkin – osuma syntyi mielettömään paikkaan

Tiesitkö? Sebastian Aho ollut keväällä historiallisen kovassa viressä – parempaan ovat pystyneet vain Patrik Laine ja Jari Kurri

Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen tykittivät joukkueensa jatkoon NHL-pudotuspeleissä – katso osumat


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.