Jääkiekon maailmanmestaruuskisat ovat monelle kiekkofanille kauden parasta aikaa. Juuri nyt Suomessa ei ole yhtäkään pukkaria, taukohuonetta tai tupakkanurkkausta, jossa ei perattaisi Leijonien urakkaa MM-kisoissa.

Leijonat.com nostaa jokaisesta Suomen ottelusta esiin kolme pelaajaa, jotka nousivat ottelun hahmoiksi joko hyvässä tai pahassa.

Mikko Lehtonen

Jos Leijonien tasaisesta puolustuksesta nousi avausottelussa yksi nimi esiin, niin se oli Mikko Lehtonen. Hän pelasi kovalla rohkeudella ja loi runsaasti tilanteita. Valitettavasti myös Kanadalle. Lehtonen yritti kerta toisensa jälkeen avata peliä omassa päässä löysällä rystysyötöllä, ja kanadalaiset kiittivät katkaisemalla räpellyksen toisensa perään.

Tuomio: Voi sitä kiekkoa joskus purkaa nöyrästi laidankin kautta!

Kaapo Kakko

Kaapo Kakko astui MM-areenalle showmiehen elkein. Kaksi maalia ensimmäisessä ottelussa 18-vuotiaana. Maalejakin hienompaa oli tapa, jolla Kakko piti kanadalaisten NHL-pakkeja pilkkanaan. Tämä oli esimakua siitä, millaista herkkua häneltä voidaan NHL:ssä tulevaisuudessa odottaa. Silti Kakko näytti myös, miksi Jack Hughes tullaan varaamaan ykkösenä. Suomalaiselta löytyy kyllä nopeutta, mutta sitä pitää ymmärtää käyttää. Pelitempoa pitää nostaa jatkossa. Nyt ei olla enää Liigassa.

Tuomio: Tikkaa, tikkaa! Polje, polje!

Marko Anttila

Marko Anttila näytti heti ensimmäisissä vaihdoissaan, miksi hänet valittiin kapteeniksi. Lempäälän jätti ei ollut lempeä, vaan jakoi Kanadan pehmeille pakeille hurjia niittejä läpi ottelun. Pihakoivun mittaisella mailallaan Anttila katkoi syöttöjä toisensa perään. Tehoja ei tullut, mutta asiaan tulee varmasti pian muutos.

Tuomio: Kaikki kumartakaa kapteenia.

Lue myös: JYMYPAUKKU! Kaapo Kakko pimensi NHL-tähdet – Leijonat löi Kanadan MM-avauksessa