Leijonien upeassa 3-1-voitossa Kanadasta MM-kisojen avausottelussa riitti onnistujia.

Yksi turnauksen ennakkosuosikeista jyrättiin laajalla rintamalla, mutta varsinkin muutama pelaaja esitti ilmiömäisiä otteita.

5. Marko Anttila

Kaksimetrinen kapteeni pelasi omilla vahvuuksillaan nostaen NHL-tähtiä seinälle tämän tästä. Todellinen esimerkki MM-tasolla kokemattomassa joukkueessa.

4. Toni Rajala

Ajoittain suorastaan maagista pelinkäsittelyä, vaikka vastus oli yksi uran kovimmista. Tehot 0+2 puhuvat myös puolestaan.

3. Kevin Lankinen

Perinteiseen tyyliin Suomen menestys kiekkomaailman suurmaita vastaan pohjautuu hyvään maalivahtipeliin, eikä tämäkään kamppailu ollut poikkeus. ”Vain” 20 torjuntaa, mutta useat niistä huippupelastuksia.

2. Arttu Ilomäki

Moni ei vielä muutama kuukausi sitten olisi uskonut, jos tämän miehen olisi kerrottu olevan Leijonien ykkössentteri MM-kisoissa. Nyt ei tarvitse ihmetellä, tehot 1+1 ja voittomaali kertovat kaiken.

1. Kaapo Kakko

Ensimmäiset aikuisten arvokisat ja saman tien uran avausmaali maajoukkueessa… ja vielä toinen tyhjään maaliin loppuhetkillä. Ajoittain hämmästyttäviä taidonnäytteitä pienessä tilassa. Nyt kannattaa ihailla tätä nuorta miestä MM-tasolla, koska seuraavaan kertaan voi kulua aikaa kun taituri lähtee rapakon taakse.

LUE MYÖS: JYMYPAUKKU! Kaapo Kakko pimensi NHL-tähdet – Leijonat löi Kanadan MM-avauksessa