KOSICE. Leijonat kärsi maanantai-iltana ensimmäisen tappionsa MM-kisoissa, kun Yhdysvallat nappasi jatkoajalla 3-2-voiton. Voittomaalista vastasi Dylan Larkin.

Suomen maaleista vastasivat tällä kertaa hyökkääjät Harri Pesonen sekä Niko Ojamäki – maalipörssiä johtava Kaapo Kakko jäi tehopisteittä. Vaikka 18-vuotias hyökkääjä ei onnistunutkaan pisteiden valossa, oli hän jälleen Suomen parhaimmistoa.

Kakko yritti myös ratkaista ottelun huimalla tavalla jatkoajalla, kun hän piinasi yhdysvaltalaisia taidoillaan ja ajoi taitavasti maalintekopaikkaan. Tällä kertaa suomalainen ei kuitenkaan onnistunut ratkaisussaan (katso täältä).

– Siinä lähettiin taas hakemaan sellaista highlight-maalia. Olisi ollut hienoa laittaa peli siitä pakettiin, mutta ei mennyt tänään. Säästellään seuraaviin peleihin, Kakko kertasi yritystään medialle heti ottelun päätyttyä.

Pelottava kaatuminen harjoituksissa

Suomen megalupaus nousi aiemmin otsikoihin myös kaaduttuaan harjoituksissa pelottavan näköisesti, kun hän löi päänsä jään pintaan. Kakko kertoi kuitenkin, ettei hän satuttanut itseään tilanteessa.

– Mä pelästyin vähän itsekin siinä, että mitä mulle on käynyt, kun luin siitä. Ei siinä kyllä mitään. Olen mä ennenkin kaatunut jäälle, mutta en mä sitä ole Iltalehdestä lukenut, Kakko kuittasi.

LUE MYÖS: Kallis pimahtaminen! Leijonien voimapesä kuumensi vastustajan – yllättyi itsekin rajua reaktiota: ”En tiedä mitä tapahtui”

LUE MYÖS: Tuomarifarssi? MTV: Jukka Jalonen tylyttää MM-tuomaria: ”Ei vain v***u uskaltanut viheltää – surullista”

LUE MYÖS: Ei hyvältä näytä! Leijonien NHL-voimapesä loukkaantui – Jukka Jalonen vähäsanainen: ”Joku vamma”

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo