KOSICE. Leijonat on tehnyt kahdessa pelissä vaikutuksen myös USA:n leiriin.

Jenkkien supertähti Patrick Kane varoittelee Suomen iskukyvystä. NHL-huippunimi ennakoi peliä ennen maanantain ottelua Leijonat.comille.

– Suomea vastaan on aina vaikea pelata kansainvälisissä turnauksissa. He ovat olleet yhdessä pitkään – meidän pitää olla valmiina loistavaan peliin. Meidän pitää pelata paras pelimme, Kane summaa.

Leijonat aloitti turnauksensa mykistävällä tavalla – joukkue kaatoi Kanadan tähtisikermän. Tuota peliä seurasi komea voitto Slovakiasta. Kun joukkueesta ei löydy yhtään NHL-huippuapua, voi tulosta pitää yllätyksenä.

Vai voiko? Kane on eri mieltä.

– En ole yllättynyt. He ovat olleet pitkään yhdessä – ja pelanneet paljon otteluita. Nämä pelaajat tietävät, miten pelata täällä. Ja miten pysyä kiekossa paineen alla. Se tekee heitä vastaan pelaamisesta todella vaikeaa. Tämä on meille hyvä testi pelata Suomea vastaan.

Kakko erikoisvartioon?

Leijonien ykköshahmo kahdessa voitossa on ollut nuori Kaapo Kakko. NHL-megalupaus on iskenyt kahdessa pelissä viisi maalia – samalla hän on pokannut molemmissa otteluissa parhaan pelaajan palkintokellon mukaansa.

Kane on seurannut nuorukaisen otteita innolla. USA:n leirissä tiedetään 18-vuotiaan teinisensaation osaaminen.

– Hänellä on loistava turnaus. Hän on pelaaja, jota meidän pitää seurata. Käymme läpi vielä tarkemmin yksityiskohtia, mutta meidän pitää olla tarkkana hänen kanssaan.

LUE MYÖS: Tiesitkö? Marko Anttila pelannut yhdessä NHL-megatähti Patrick Kanen kanssa: ”Olin raakile”

LUE MYÖS: Tässä ovat USA:n kivenkovat ketjut Leijonia vastaan

LUE MYÖS: Leijonien kokoonpanoon isoja muutoksia – tässä uudet ketjut