Liigan ex-kulttipelaaja kommentoi poissaoloaan MM-kisoista: ”Ei vielä riitä, että omistaa Italian passin”

© Kuva: Juha Tamminen

MM-kisoissa oman maan edustaminen on monille – varsinkin Euroopassa pelaaville –  kiekkoilijoille kunnia-asia, mutta kaikille tätä mahdollisuutta ei tule koko uralla.

KalPan paidastakin toissakaudelta muistettava puolustaja Mathew Maione kommentoi omaa tilannettaan Twitter-tilillään keskiviikkona.

Kanadalaisella Maionella on italialaisen isänsä kautta myös saapasmaan passi ja tähtipuolustaja olisi eittämättä kova vahvistus heikohkolle joukkueelle.

– Mikä kokemus MM-kisoissa pelaaminen varmasti onkaan. Kaikki ovat kyselleet miksen pelaa Italian joukkueessa. No, lyhyt vastaus on ettei se vielä riitä, että omistaa Italian passin, Maione toteaa julkaisussaan arvoituksellisesti.

Pakki on lisännyt viestinsä perään hashtageiksi ”tehkää muutoksia” ja ”kilpailuhenkinen”, jotka voi tulkita monella tavalla.

Kulttimaineeseen KalPassa noussut Maione takoi kuopiolaisjoukkueen paidassa kaudella 2017-18 komeat tehot 15+24=39.

Päättyneellä sesongilla hän pisti KHL:n Dinamo Riikassa vielä paremmaksi: 58 ottelun saldo oli puolustajalle muhkea 46 (11+35) tehopistettä.

Tulevalla kaudella värikäs peluri edustaa KHL:n kiinalaisseura Kunlun Red Staria.

LUE MYÖS: Miten MM-kisojen kohu syntyi? Leijonien kurinpitofarssin taustalla tuttu Liiga-pomo – ”Yritin soittaa hänelle”

Raju purkaus! Jukka Jalonen raivoaa MM-kisojen kurinpitofarssista: ”Meitä kustiin suoraan silmään”

Kokoonpanoon muutoksia! Leijonat treenasi uusin ketjuin – tässä tuoreet viritelmät