Kovin odotuksin MM-kisoihin lähtenyt kisaisäntä Slovakia on ajautunut komean USA:sta otetun avausvoiton jälkeen todelliseen ahdinkoon.

Kuudella NHL-pelaajalla tähditetyt kisaisännät ovat avausottelun upean hurmiovoiton jatkeeksi hävinneet kolme seuraavaa otteluaan. Suomea vastaan joukkue roikkui mukana kolmanteen erään saakka, mutta varsinainen painajainen alkoi vasta sen jälkeen.

Joukkue on nimittäin hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan aivan viime hetkillä. Ensin Kanada tyrmäsi kisäisännät vain reilua sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua syntyneellä voittomaalillaan. Keskiviikkona oli puolestaan Saksan vuoro järkyttää slovakkeja NHL-supertähti Leon Draisaitlin iskettyä kisaisännät kanveesiin tällä kertaa 27 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Slovakialla onkin nyt täysi työ pelata itsensä mukaan puolivälieriin. Joukkue on neljän pelin jälkeen alkulohkonsa kuudentena kahden pisteen päässä ottelun vähemmän pelanneesta ja viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävästä Kanadasta. Väliin mahtuu myös niin ikään ottelun slovakkeja vähemmän pelannut, kaksi pistettä enemmän kerännyt Tanska.

Vaikka Slovakian loppuohjelma sisältää enää ennakkoon täysin voitettavina pidettävät ottelut Ranskaa ja Iso-Britanniaa vastaan, ei asia muutu yhtään helpommaksi. Kaikilla muillakin lohkon kärkijoukkueilla on nimittäin vastassaan enää helpommiksi luokiteltavia vastustajia.

Slovakian kisat ovat päättymässä näissäkin kotikisoissa karuun pettymykseen – myös vuoden 2011 kotikisoissaan puolivälierien ulkopuolelle jääneiden slovakialaisten kisahuuma ei ole ilman suurmaiden romahdusta jatkumassa pudotuspelivaiheessa!