KOSICE. Tanskan kokenut maalivahti Sebastian Dahm jakaa vuolaat kehut Leijonien nuorelle Kaapo Kakolle.

Mainiosti Suomea vastaan pelannut torjuja joutui seuraamaan läheltä nuoren vastustajan taiturointia, kun Leijonat kaatoi Tanskan 3-1. Vaikka Dahm oli loistava muutamalla huippuvenytyksellään, nappasi Kakko suurimman huomion tehoillaan 1+1.

Leijonat.com jutteli pelin jälkeen Dahmin kanssa, joka jakoi vuolaat kehut vastustajalle.

– On aina todella vaikeaa pelata Suomea vastaan. Heillä on usein niin loistavia laukojia. Heillä on riveissään NHL:n tuleva ykkösvaraus. Nuori maaginen pelaaja, jolla on loistava laukaus. Muutama vuosi sitten Patrik Laine oli täällä – nyt meitä piinaa Kaapo Kakko, Dahm virnuili Leijonat.comille.

MM-sensaatio huijasi torstaina Dahmia kikoillaan: kun koko areena odotti laukausta, harhautti leijonatähti vahdin ja kiersi kiekon kanssa torjujan ohi vieden pelivälineen tylysti maaliin.

Dahm paljasti, että hän oli tutkinut paljon Kakon pelaamista etukäteen. Se saattoi olla jopa virhe.

– Haluan tietää vastustajani hyvin. Katson paljon videoita – ja tutkin heidän tekemistään viisikoin, mutta erityisesti ylivoimalla. Tutkin myös, että Kakko tykkää laukoa – ehkä se oli huono ratkaisu. Luotin siihen liikaa.

Sebastian Dahm, miksi Kaapo Kakko on niin vaikea pelaaja maalivahdeille?

– Mielestäni hän tekee asioita vain niin kovalla nopeudella. Hän ei ole puhdas tai luonnollinen maalintekijä kuten Laine, jolla on on enemmän nopeutta ja voimaa laukauksessaan. Kakko on selvästi kokonaisvaltaisempi pelaaja. Hän hallitsee paremmin kulmat. Ja hänellä on kyky rakentaa peliä.

Kakko johtaa jo MM-kisojen maalipörssiä kuudella osumallaan. Dahm komppasi näkemystä, ettei nuorukainen ole silti mikään pelkkä maaliruisku.

– Hän on maalivahdille todella vaikea pelaaja – senkin hän osoitti taas. Hän on tehnyt paljon maaleja, mutta hän on paljon muutakin. Hän on loistava pelaaja, jolla on edessään loistava ura, Leijonien vastustaja kehui.

LUE MYÖS: Miten ihmeessä hän teki sen? Konkarivahti kiroaa Kaapo Kakon kikkamaalia: ”10 senttiä liikaa – äh, hän pystyy hämäämään”

LUE MYÖS: Patrik Laineen MM-ennätys vaarassa! Kaapo Kakon hurja vire jo naurattaa – ”Jätetään jotain seuraavaan peliin”

LUE MYÖS: Kaapo Kakko -show! MM-yleisö ulvoo leijonatähden nimeä – katso video

LUE MYÖS: Kaapo Kakko huudatti MM-yleisöä! Iski hävyttömän soolomaalin – ”Kokeilin jotain”

LUE MYÖS: Kiekkofanit äänestivät: Leijonien parhaasta pelaajasta ei epäselvyyttä – ”Nyt jo käsittämätön”

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo