Jääkiekon maailmanmestaruuskisat ovat monelle kiekkofanille kauden parasta aikaa. Juuri nyt Suomessa ei ole yhtäkään pukkaria, taukohuonetta tai tupakkanurkkausta, jossa ei perattaisi Leijonien urakkaa MM-kisoissa.

Leijonat.com nostaa jokaisesta Suomen ottelusta esiin kolme pelaajaa, jotka nousivat ottelun hahmoiksi joko hyvässä tai pahassa.

Sakari Manninen

Kun Leijonien joukkuetta käydään läpi, usein puhutaan nimettömästä ryhmästä. Monelta tuntuu unohtuvan Sakari Manninen, joka on yksi parhaista suomalaisista KHL:ssä. Pituutta on 170 senttiä, mutta rinnassa sykkii rouhijan sydän. Tanskaakin vastaan hän voitti kamppailussa päätä pidemmät vastustajat ja ronkki kiekon maalin edestä sisään.

Tuomio: Leijonien aliarvostettu pelillinen johtaja.

Arttu Ilomäki

Arttu Ilomäki palasi ykkösketjun keskelle, mutta valitettavasti ei niin menestyksekkäästi. Laitahyökkääjillä Toni Rajalalla ja Niko Ojamäellä peli kulki, mutta Ilomäki luovutti jatkuvasti kiekkoa vastustajalle ja hävisi kaksinkampailuja. Muutosta täytyy tapahtua, jos Suomi haluaa tehoja irti myös ykkösketjusta.

Tuomio: Pohja saavutettu ja tästä on suunta enää ylöspäin.

Kaapo Kakko

Kaapo Kakosta alkaa olla kaikki ylistyslaulut jo suomeksi laulettu, niin kohtahan tässä joutuu vaihtamaan toiseen kotimaiseen. Kuningas Kaapo haluaa tehdä tulosta vaihdosta toiseen ja sitä myös tulee. 18-vuotiaalla lupauksella on se kaikkein tärkein ollakseen supertähti NHL-tasolla: palo, tarve ja halu tehdä maaleja.

Tuomio: Koko Suomen unelmavävy.