Liigan tähtipuolustajiin eittämättä kuuluvan Teemu Suhosen kevät oli sellaista aikaa, jota moni pelaaja ei todellakaan koe.

Pakki aloitti kautensa Jukureissa, mutta kun joukkueen jääminen runkosarjaan sinetöityi, vaihtoi pelaaja Mikkelin Tampereeseen ja Tapparaan.

Suhonen iski sarvipäissä 42 otteluun tehot 7+12=19, Tapparassa syntyi 13 ottelussa tehot 3+5=8 ja sittemmin 11 pudotuspelimittelössä pisteet 2+8=10.

Alkuperäinen lainasiirto muutti olemattomat menestysmahdollisuudet heti menestyssaumoihin.

Kuviosta tavallisesta poikkeavan teki lisäksi se, että helmikuun alussa tapahtunut siirtyminen Tapparaan oli ensiksi laina, mutta vapun alla Suhoselle kirjoitettiin kahden vuoden sopimus.

Jokseenkin poikkeuksellinen tarina sai upean päätöksen. Pelaajan kaulaan ripustettiin pronssimitali, kun Tappara löi kauden viimeisessä pelissä HIFK:n.

Vaikka tällaiset tähtien siirtymiset heikommasta joukkueesta kovempaan runkosarjan loppupuolella eivät ole täysin poikkeuksellisia, ei kyseistä kuviota todellakaan kaikki pelaajat kohtaa.

Suhonen kirjoitti perjantaina hienon tekstin Instagram-tililleen. Siinä hän kiitti nimenomaan Jukureita.

– Kiitos Mikkelille ja Mikkelin Jukureille kuluneesta neljästä vuodesta. Kohtelitte perhettämme hyvin. Emme tule ikinä unohtamaan sitä. Haikein mielin, mutta samalla innokkaana kohti Tamperetta, samalla joukkueen faniryhmiä kiittänyt tähti veisteli.