Kiekkolegenda Esa Tikkanen antoi tiukkaa palautetta Leijonien puolustajille – antoi omalta uralta esimerkin: ”Maalivahtilegenda sanoi lyövänsä mailalla päähän”

© Kuva: Getty Images

Kiekkolegenda Esa Tikkanen on seurannut tarkasti Leijonien suorituksia Slovakian MM-kisoissa. Hänen mukaansa joukkueen ympärillä pyörii positiivinen pöhinä.

Tikkanen sanoo, että joukkue on oikein roolitettu ja maalivahtipeli toimii. Hänen mielestä Kevin Lankinen on onnistunut hienosti ykkösmaalivahtina ja tulee olemaan se kassari, johon pudotuspeleissä luotetaan.

– Häneltä on nähty miehekkäitä otteita. Vehviläinen (Veini) hörppäsi jenkkejä vastaan ne kaksi maalia, mutta pelasi muuten positiivisesti. Jatkoajan maalille hän ei voinut mitään, kun se otti osumaa puolustajan mailasta.

Tästä Tikkanen saikin mieleensä yhden pelillisen nyanssin, jossa Suomella olisi vielä parantamisen varaa.

– Jos sä blokkaat vedon, ni sä blokkaat sen kropalla etkä mailalla. Edmontonin maalivahtilegenda Grant Fuhr sanoi aikoinaan, että hän lyö mailalla päähän, jos puolustava pelaaja laittaa vain mailan väliin, Tikkanen muistelee.

– Kanukit blokkaa kropalla, hän jatkaa.

Vauhtiin päästyään Tikkanen huomauttaa myös toisesta asiasta.

– Moni ampuu räpylän puolelle rannelaukausta. Eivät ne mene huippumaalivahdille sisään. Ampukaa toiselle puolelle! Levarin puoli on paljon vaarallisempi ja kiekko voi jäädä elämään. Olen huomannut sen Suomen ylivoimassa, että esimerkiksi Kaski (Oliwer) ampuu liikaa sille puolelle, viiden Stanley Cupin voittaja pauhaa.

C Moressa näet kaikki jääkiekon MM-kisojen 64 ottelua suorana ja suomeksi selostettuna, ennakkostudiot ja asiantuntija-analyysit. Pääselostajana Antero Mertaranta.

Jesse Happonen


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.