KOSICE. Leijonien sunnuntainen voitto Ranskasta oli arvokas myös A-lohkon sijoitustaistelun kannalta.

3-0-voitto tarkoitti sitä, että Suomi on varmasti lohkonsa kahden kärkijoukkueen joukossa. Sen myötä joukkue pelaa puolivälieränsä varmuudella Kosicessa.

Kuten Jukka Jalonen medialle luonnehti, antaa tulos pientä ”kilpailuetua” ensimmäiseen ratkaisupeliin. Vastus tulee B-lohkosta – sieltä joko lohkonsa kolmonen tai nelonen matkustaa Bratislavasta Kosiceen.

Kosicen lohkon kolmas ja neljäs joukkue matkustaa heti puolivälieriin Bratislavaan. Matka ei ole ihan yksinkertainen – junamatka kahden kisakaupungin välillä kestää noin viisi tuntia.

Lohkovoitto omissa näpeissä

Leijonat johtaa lohkoa ennen päätöspeliään. Sen myötä myös lohkovoitto on omissa käsissä.

Jos Saksa kaatuu tiistaina, marssii Suomi varmuudella oman lohkonsa ykköseksi. Lopulliset sijoitukset sekä Kosicen että Bratislavan päässä ratkeavat vasta tiistaina.

MM-kisojen mitalipelit pelataan viikonloppuna. Jos Leijonat marssii neljän parhaan joukkoon, on edessä joka tapauksessa matkustaminen Bratislavaan.

Leijonat.com seuraa Suomen matkaa MM-jäillä. Hyppää mukaan kuumaan keskusteluun myös Facebookin suositussa Jääkiekon olohuone -ryhmässä.

LUE MYÖS: Huh, mikä hirmumälli! Leijonajärkäle jyräsi tutun MM-taiturin rajulla tavalla: ”Piti muistuttaa olemassaolostani”

LUE MYÖS: Lohkovoitto todella lähellä! Leijonat nollasi vastustajansa MM-kisoissa

LUE MYÖS: Huippuotteet ihastuttavat! Leijonien tehopakki loistaa MM-jäillä: ”Pystyn pelaamaan kovalla tasolla”

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo