Jääkiekon maailmanmestaruuskisat ovat monelle kiekkofanille kauden parasta aikaa. Juuri nyt Suomessa ei ole yhtäkään pukkaria, taukohuonetta tai tupakkanurkkausta, jossa ei perattaisi Leijonien urakkaa MM-kisoissa.

Leijonat.com nostaa jokaisesta Suomen ottelusta esiin kolme pelaajaa, jotka nousivat ottelun hahmoiksi joko hyvässä tai pahassa.

Kevin Lankinen

Erinomaisesta torjuntaprosentistaan huolimatta Kevin Lankinen on näyttänyt epävarmalta ensimmäisissä otteluissaan. Kiekot ovat pomppineet, miten sattuu, ja ylipelaaminen on ollut jatkuvaa. Ranskaa vastaan Lankinen oli kuitenkin tyyni muuri. Itseluottamuksen löytyminen lupailee Leijonille hyvää.

Tuomio: MM-jännitys on viimein selätetty.

Niko Mikkola

Mitähän ihmettä? Niko Mikkolan piti olla kivikätinen luuta Suomen puolustuksessa. Jukka Jalosen valmennuksessa puolustajakolossista on kuoriutunut rohkea kiekollinen ihme. Erinomaiset otteet palkittiin viimein Ranskaa vastaan, kun hän iski komeasta noususta ensimmäisen maajoukkuemaalinsa.

Tuomio: Ensi kaudella NHL-kutsuu?

Florian Hardy

Leijonat teki huonolla viimeistelyllä sankarin Ranskan maalivahti Florian Hardysta. Konkarivahdille kertyi ottelussa komeat 44 torjuntaa, mutta mihinkään taikatemppuihin hän ei joutunut venymään. Isoja kiekkomaita Leijonien pitää pystyä laukomaan kiekkoa muuallekin kuin vastustajan maalivahdin mahaan ja patjoihin.

Tuomio: Ranskan paras, syöttöpiste Suomen hyökkäykselle.