IL: MM-kisojen farssijoukkueen kohtalo harmittaa – Juhani Tamminen voisi lähteä luotsin hommiin: ”Jos veljet soittavat, olen valmis”

Parhaimmillaan jopa potentiaaliseksi puolivälieräjoukkueeksi tiedetyn Ranskan urakka Slovakian MM-jäillä meni täysin vihkoon. Joukkue ajautui todelliseen farssiin pudoten B-sarjaan, kun vielä paljon piskuisempi Iso-Britannia voitti keskinäisen kuolemanottelun ja säilyi.

Maata 1990-luvun puolivälissä luotsannut Juhani Tamminen antoi syöksystä oman näkemyksensä Iltalehdelle.

– Ranskalla oli aika hyvä jengi, mutta se pelasi päin persettä. Miten noin tyhmästi ja kurittomasti voi pelata? Pahaa teki ja syvältä. Mun aikana Ranska ei olisi pudonnut B-sarjaan, ei koskaan.

Tammiselle tuttu Philippe Bozon toimi kriisijoukkueen luotsina.

– Surettaa, että putoaminen tapahtui Philippelle. Hän on ranskalaisen jääkiekkoilun yksi tärkeimmistä henkilöistä. Philippe on timanttinen jätkä, mutta hän olisi tarvinnut apua. Philippe olisi voinut käyttää puhelinta ja soittaa.

Suomen legendaarinen kiekkopersoona on valmis palaamaan Ranskan peräsimeen.

– Jos veljet soittavat, olen valmis. Klubitakki on jo Kuusamakujan parvekkeella tuulettumassa. Se on tummansininen takki, jossa on keltaiset napit ja logo rinnassa. Olen kuntoillut sen verran, että takki mahtuu heittämällä päälle, Tamminen sanoi.

– Ohjauspeli on sillä sekunnilla kunnossa, kun tartun ruoriin.

LUE MYÖS: Kireä ilmapiiri! Ruotsin NHL-supertähdet vaiennettiin Leijonat-pelin alla

LUE MYÖS: Rajua kohtelua! Kaapo Kakko joutunut MM-vastustajien silmätikuksi: ”Mailaa tullut käsille”

LUE MYÖS: Missä tehot? Kaapo Kakko kuittaa tyynesti ruotsalaisten uhoamisen: ”Jos saisi maalin tehtyä…”

LUE MYÖS: Tässä Leijonien paikka iskeä? Jukka Jalonen paljastaa Ruotsin suurimman heikkouden: ”Varmasti pelko puserossa”

LUE MYÖS: Leijonat piti palaverin kitkerän MM-tappion jälkeen – Jukka Jalonen: ”Lisää nöyryyttä – pelaajat ymmärsivät yskän”

LUE MYÖS: Klassikko! Kaapo Kakko joutui yllättävän pilan kohteeksi – sai median nauramaan: ”Joku tehnyt loistavan källin”


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!