KOSICE. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen odottelee luottavaisin mielin torstain puolivälierää Ruotsia vastaan.

Kokenut valmentaja odottaa ratkaisupelistä kovaa vääntöä. Leijonat lähtee otteluun selkeänä altavastaajana.

– Kova haaste. Siellä on NHL-joukkue vastassa. He hyökkäävät voimakkaasti viidellä pelaajalla – puolustuspeli on vähän huonommin. Siitä kertoo se, että omiin meni seitsemän maalia yhdessä pelissä. Kaikki ei ole kunnossa, Jalonen summaa pelin alla.

Torstaina Suomen mahdollisuudet ovat juuri Tre Kronorin pakiston pelaamisessa. Kun vastustaja pelaa riskillä, on aina saumat iskeä vastaan.

– Kun meillä on kiekko, heillä ei ole kivaa. He eivät saa silloin huseerata. He tykkäävät hyökätä, mutta eivät puolustaa. Meidän pitää olla rohkeita kiekon kanssa ja vastata fyysisesti. Pelata huippupeli.

Henkinen etu Suomella?

Myös haastajan rooli sopii Leijonille. Jalonen uskoo, että Ruotsi tietää kuitenkin Suomen vahvuudet – Tre Kronor on silti pakkovoiton edessä.

– Jos he häviävät pelin, kaikki tietävät varmasti, mitä siitä seuraa. Tappion pelko on varmasti puserossa. Jos saadaan hyvä alku peliin, voi olla, että siellä alkaa mailaa puristaa. Isketään hyvin alkuun, Jalonen povaa.

– Tästä tulee tiukka peli. Mutta on meillä saumat. Meidän pitää iskeä siihen, että heillä on oikeasti tiukka paikka. He tulevat tuolta – ja heillä on varmasti pieni pelko puserossa.

Ruotsin mediassa on puhuttu käytännössä jo joukkueen varmasta marssista mitalipeleihin. Jalonen ei näe kuitenkaan, että ylimielisyys tarttuisi itse joukkueeseen.

– En usko. He ovat ammattilaisia. He eivät meitä aliarvioi. Media ja kannattajat saatavat ajatella, että peli menee heille 15-0. Eivät pelaajat sitä tee. Jos he vähänkään kuvittelevat niin, heidän pelinsä loppuvat nopeasti, Jalonen kuittaa.

Miten ratkaisupelissä käy? Suomi-Ruotsi pelataan torstaina kello 21.15. Leijonat.com seuraa MM-turnausta paikan päällä. Hyppää kuumaan keskusteluun myös Facebookin suositussa Jääkiekon olohuone -ryhmässä.

LUE MYÖS: Klassikko! Kaapo Kakko joutui yllättävän pilan kohteeksi – sai median nauramaan: ”Joku tehnyt loistavan källin”

LUE MYÖS: Näitkö tämän? Leijonatähdeltä ilmiömäinen venyminen – Kansainvälinen Jääkiekkoliittokin arvosti

LUE MYÖS: Karu kohtalo! Jack Hughes sai todella surkeita uutisia MM-huippukamppailun alla

LUE MYÖS: Koskettavat hyvästit! Suomesta tuttu NHL-konkari lopetti upean uransa kyyneleet silmissä: ”Olen niin onnellinen”

LUE MYÖS: Koskettava hetki! MM-kisoissa hurrattiin menehtyneen Pavol Demitran muistolle

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo