KOSICE. Leijonat valmistautuu jo täyttä häkää kohti torstain puolivälieräottelua Ruotsia vastaan.

Vaikka katse on tulevassa, paljasti päävalmentaja Jukka Jalonen, että joukkue purki kitkerän Saksa-tappion huolella läpi. Lohkovaiheen päätöspeli oli joukkueelta synkkä – Saksa-ottelun muutamat virheet maksoivat kovan hinnan.

Sen takia joukkue katsoi videoita huolella tappion jälkeen.

– Purettiin videoita ja katsottiin pieniä juttuja läpi. Miten pelaajat sijoittuvat ja asennoituvat pelaamiseen, kun kiekko on vastustajalla. Silloin kannattaa lähtökohtaisesti olla vähän huolissaan, Jalonen kertoi medialle keskiviikkona.

Joukkue otti viestin vastaan Jalosen mukaan hyvin. Se on tärkeä juttu ennen tosipelejä.

– Meillä on fiksuja pelaajia. He ymmärsivät yskän. Kuinka pitkiä vaihtoja vedetään ja muuta. Sellainen kurinalaisuus tietyissä hetkissä puuttui, Jalonen kommentoi ja jatkoi:

– Skarpata pitää. Tämä oli hyvä meille. Saatiin parsittua vähän meidän arvomaailmaa ja identiteettiä kasaan.

Tärkeää oppia tulevaan?

Vaikkei Saksa-peli kokonaisuutena ollut täysin synkkä, jätti tappio paljon pureskeltavaa. Toisaalta se saattoi olla tärkeä herätys ennen ratkaisupelejä.

– Hyvässä hengessä juteltiin. Pelaajat tiesivät, mitä tapahtui. Ja mitä pitää tapahtua. Ollaan samoilla linjoilla joukkueen kanssa. 

Mitä voittaminen vaatii tällä tasolla? Siitä tästä on kyse. Miten peliä edistetään vai ajatteleeko joku liikaa itseään ja omia pisteitään. Se ei saa näkyä – eikä se näy voittavassa joukkueessa.

Jatkossa katse on tulevassa. Torstain Ruotsi-pelissä nähdään varmasti ainakin latautunut Suomi.

– Voi olla, että tappiosta oppii joskus enemmän. Silloin katsotaan asioita vähän kriittisemmin. Voiton jälkeen voi tulla vähän hyvä olo, vaikka ei haluaisikaan. Tiettyä nöyryyttä löytyy lisää, kun katsottiin muutamia klippejä. He ovat kuitenkin fiksuja, he kyllä tajuavat, ettei noin voi pelata Ruotsia vastaan.

Suomi-Ruotsi pelataan torstaina kello 21.15. Leijonat.com seuraa MM-turnausta paikan päällä. Hyppää kuumaan keskusteluun myös Facebookin suositussa Jääkiekon olohuone -ryhmässä.

LUE MYÖS: Klassikko! Kaapo Kakko joutui yllättävän pilan kohteeksi – sai median nauramaan: ”Joku tehnyt loistavan källin”

LUE MYÖS: Näitkö tämän? Leijonatähdeltä ilmiömäinen venyminen – Kansainvälinen Jääkiekkoliittokin arvosti

LUE MYÖS: Karu kohtalo! Jack Hughes sai todella surkeita uutisia MM-huippukamppailun alla

LUE MYÖS: Koskettavat hyvästit! Suomesta tuttu NHL-konkari lopetti upean uransa kyyneleet silmissä: ”Olen niin onnellinen”

LUE MYÖS: Koskettava hetki! MM-kisoissa hurrattiin menehtyneen Pavol Demitran muistolle

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo