Näkökulma: Karmeat paineet! Ruotsin joukkueessa kuplii Leijonat-pelin alla – mistä on kyse?

© Kuva: Getty Images

KOSICE. Ruotsin leirissä oli pelipäivänä erikoisen kireä tunnelma, kun joukkue valmistautui otteluun Leijonia vastaan.

Tre Kronor treenasi Kosicen areenalla ilman ykkösvahtiaan Henrik Lundqvistia. Muuten jäällä oli koko joukkue.

Ilmapiirissä oli havaittavissa jotain täysin poikkeuksellista. Joukkueen tähdet pysyivät piilossa medialta sekä keskiviikkona että torstaina.

Aamujäiden jälkeen median eteen tuotiin kaksi pelaajaa. KHL-taituri Anton Landerin sekä NHL:stä tutun Adrian Kempen haastatteluita valvottiin harvinaisen tiukasti – esimerkiksi kirjoittavan median kysymyksiä rajoitettiin ja duoa pyydettiin vastaamaan vain ruotsiksi esitettyihin kysymyksiin.

Mistä outo kireys johtuu? Aamujäiden tunnelmasta ja mediakäytöksestä ei pidä tehdä tietenkään liian suuria johtopäätöksiä. Kyse on vain yksi pieni osa-alue kiekkojoukkueen arjessa.

Se herättää silti paljon kysymyksiä. Poikkeuksellinen käytös kertoo aina jostakin. Varsinkin kun tunnelma on täysin erilainen kuin aiempien MM-turnausten aikana.

Ruotsin joukkue on viime vuosina ollut yleensä kansainväliselle medialle helppo lähestyttävä. Haastatteluissa on ollut harvemmin mitään vaikeuksia – sekä aamujäiden että välipäivien treenien jälkeen mediahommat ovat onnistuneet mutkitta sekä englanniksi että ruotsiksi. Ruotsalainen avoimuus on itsessään jo termi.

Ehkä asetelma torstaille on tuonut pilviä myös NHL-tähtisikermän ylle? Ruotsin joukkue lähtee torstain puolivälierään Suomea vastaan kovat paineet niskassaan.

Huippunimiä pullisteleva ryhmä on valtava ennakkosuosikki pelissä. On vaikea edes muistaa lähihistoriasta peliä, jossa paineet olisivat näin selkeästi Tre Kronorin niskassa. Vastakkain on turnauksen ennakkosuosikki ja täysin ”nimetön vastus”.

Samalla Tre Kronorin peli on yskinyt. Kaksi edellistä MM-kultaa vienyt ryhmä hävisi synkän pelin jälkeen tiistaina Venäjälle. Sen jälkeen joukkueen peliä ei olla käsitelty Ruotsissa silkkihansikkain.

Torstaina asetelma on tyly: Ruotsilla ei ole Leijonia vastaan kuin hävittävää. Maan mediassa Suomen joukkue on lytätty niin monta kertaa, ettei se voi olla vaikuttamatta keskusteluun ja ilmapiiriin.

Ilman yhtään kunnon tähteä pelaava Suomi pääsee sen sijaan otteluun Leijonille sopivasta asetelmasta: Ruotsin puolustuspeli on ollut hapuilevaa läpi turnauksen. Yksittäisen pelin sattumanvaraisuus voi heilauttaa vaakakuppia silti sopivasti tiiviisti pelaavalle altavastaajalle.

Se tiedetään myös Ruotsin joukkueessa. Ehkä jopa liian hyvin?

LUE MYÖS: Kireä ilmapiiri! Ruotsin NHL-supertähdet vaiennettiin Leijonat-pelin alla

LUE MYÖS: Rajua kohtelua! Kaapo Kakko joutunut MM-vastustajien silmätikuksi: ”Mailaa tullut käsille”

LUE MYÖS: Missä tehot? Kaapo Kakko kuittaa tyynesti ruotsalaisten uhoamisen: ”Jos saisi maalin tehtyä…”

LUE MYÖS: Tässä Leijonien paikka iskeä? Jukka Jalonen paljastaa Ruotsin suurimman heikkouden: ”Varmasti pelko puserossa”

LUE MYÖS: Leijonat piti palaverin kitkerän MM-tappion jälkeen – Jukka Jalonen: ”Lisää nöyryyttä – pelaajat ymmärsivät yskän”

LUE MYÖS: Klassikko! Kaapo Kakko joutui yllättävän pilan kohteeksi – sai median nauramaan: ”Joku tehnyt loistavan källin”

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo

>>> Erikoistarjous rajoitetun ajan: Lunasta 20€ liveveto + 100% talletusbonus!