Näkökulma: Ruotsalaiset sortuivat ylimielisyyteen – ”yksi kaikkien aikojen huonoimmista” Leijonista koituikin turmaksi

© Kuva: Getty Images

Suomi eteni MM-kisoissa välieriin sellaisella tavalla, joka tullaan muistamaan vielä pitkään.

Leijonat kohtasi torstai-iltana puolivälierissä Ruotsin, joka oli saanut MM-kisoihin peräti 21 NHL-vahvistusta. Kaiken lisäksi joukkueen neljä muuta pelaajaa olivat entisiä NHL-pelaajia, joten suosikin viitta oli vahvasti Tre Kronorin harteilla.

Samaan aikaan Suomella on puolestaan monille tuntematon joukkue. Aftonbladet leimasikin sen ennen arvokisoja jopa yhdeksi ”kaikkien aikojen huonoimmista”, mitä Leijonilla on ollut käytössään arvokisatasolla.

Mutta miten kävikään?

Suomi nappasi torstaina Ruotsista täysin ansaitun puolivälierävoiton. Leijonat halusi voittoa paljon enemmän ja se näkyi jäällä ensiminuuteista lähtien. Huima trilleri päättyi jatkoajalla Sakari Mannisen upeaan voittomaaliin.

Terveisiä Ruotsiin

Suomen voitto oli samalla tylyin mahdollinen tapa lähettää terveiset ruotsalaisille asiantuntijoille, jotka kirjoittivat ennen kisoja ja ennen ottelua, ettei Leijonilla olisi minkäänlaisia jakoja.

Suomi osoitti Ruotsi-ottelussa jälleen kerran suurta luonnetta. Pelejä ei voiteta paperilla, eikä sillä, mitä selässä lukee. Tälläkin kertaa ottelun voitti joukkue isolla ”J:llä”.

Päävalmentaja Jukka Jalonen on saanut valmennustiimeineen Leijonista todella yhtenäisen joukkueen, joka puhaltaa yhteen hiileen ja tulos on sen mukaista. Katsotaan, mihin saakka se lopulta riittää.

Miikka Lahtinen, Helsinki
Twitter: @miikka_lahtinen

>>> Erikoistarjous rajoitetun ajan: Lunasta 20€ liveveto + 100% talletusbonus!