Kokeneella kiekkovalmentaja Juha Pajuojalla on takavuosina ollut ilo valmentaa kahta suomalaiskiekkoilijaa, jotka tänä keväänä omilla tahoillaan tavoittelevat suurvoittoa.

Pajuoja luotsasi Ilveksen A-nuoret SM-kultaan 2005 ja joukkueen kantaviin voimiin kuuluivat Leijonien kapteenina Slovakian MM-kisoissa viilettävä Marko Anttila (kuvassa), sekä Stanley Cupin metsästyksensä tiistaina Boston Bruinsin paidassa aloittava maalivahti Tuukka Rask.

Pajuoja muisteli seikkaa Twitter-tilillään lauantaina Suomen MM-finaalipaikan varmistuttua.

– Tunnustan. Kun v.2004 juhlimme A-nuorten kultaa, niin en ihan heti uskonut että siitä joukkueesta Marko Anttila voi huomenna juhlia maailmanmestarina kapuna ja samaan aikaan joukkueen mv (maalivahti) Tuukka Rask pelaa Stanley Cupista. Hienoja poikia, kaikin tavoin, Pajuoja toteaa julkaisussaan.

Kiekkoluotsille sattui alkumuistelussaan vain pikku lipsahdus, jonka viestiin vastannut Twitter-käyttäjä miehelle korjasi: Pajuoja kirjoitti juniorimestaruuden tapahtuneen 2004, mutta oikea vuosi oli 2005.

LUE MYÖS: Kuinka monta tunnistat? Tässä kaikkien Leijonat-pelaajien lempinimet

LUE MYÖS: Mörkö-Marko ihastuttaa! Leijonien uusi kulttipelaaja naurattaa myös Muumit-pomoa: ”Suhtaudumme lämmöllä tähän ilmiöön”

LUE MYÖS: ”Koko Suomi rakastaa” – Jukka Jalonen ällistelee Leijonat-sankarin koskettavaa tarinaa

LUE MYÖS: Uskomaton tarina! Marko Anttila tykitti itsensä koko Suomen sankariksi – ”On vinoiltu ja v*ttuiltu sieltä sun täältä”

LUE MYÖS: Suomelle uusi kansallissankari? Kevin Lankinen ylistää Leijonat-järkälettä: ”Hienon tarinan ainekset”

LUE MYÖS: Venäjällä nähdään suolaisia painajaisia Mörkö-Markosta: ”Uniikki kyyryselkäinen ulkomuoto”

Juha Pajuoja

@JuhaPajuoja
Tunnustan. Kun v. 2004 juhlimme A-nuorten kultaa, niin en ihan uskonut että siitä joukkueesta @Anttila12 voi huomenna juhlia maailmanmestarina kapuna ja samaan aikaan joukkueen mv @tuukkarask pelaa Stanley Cupista. Hienoja poikia, kaikin tavoin. #Leijonat #ilves #pojatkotiin