Suomi sekosi maailmanmestaruudesta! Tuhansia ihmisiä torilla, alaston mies tuli vastaan, raketteja ihmisjoukkoon

KAUPPATORI, HELSINKI. Huhheijakkaa, Leijonat!

Suomi sekosi virallisesti 26. toukokuuta 2019. Mörkö-Marko, Kevin Lankinen, Kaapo Kakko, Sakari Manninen ja kumppanit pääsevät osaksi kansallishistoriaamme.

Kun summeri soitti ja Suomi oli juuri lyönyt Kanadan MM-finaalissa, lähdin ajamaan Espoosta Helsingin Kauppatorille. Luulin pääseväni ajamaan helposti Esplanadille. En päässyt. Kun noin 20 minuuttia lähdön jälkeen pääsin perille, karnevaali oli jo täydessä käynnissä. Ilta-Sanomat arvioi omassa jutussaan, että paikalla oli 10 000 ihmistä. Voi pitää kutinsa, porukkaa saattoi olla ehkä vielä enemmänkin.

Torvet soivat, liput liehuivat. Mantan patsaalle oli kiivennyt puolialastomia suomalaisia juuri niin paljon kuin sinne mahtui. Metropysäkkien katot olivat täynnä, pari sankaria kiipesi jopa liikennevaloihin ja opastetelineisiin.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Eräs sankari kiipesi opastetelineeseen.

Lämpöasteita oli yhdeksän ja vettä tihutti. En muista, milloin olisin viimeksi nähnyt suomalaisia noin sankoin joukoin noin hilpeällä tuulella. Noin kollektiivisen iloisina. Tässä on ehkä jotain vielä suurempaa kuin kahdeksan vuoden takaisessa mestaruudessa.

Aika ajoin ihmiset huusivat ”Suomi, Suomi”. Erinäköisillä korokkeilla seisseet hakivat Islannilta opittua ”HU”-huudatusta. Yhtäkkiä tuli vastaan totaalisen alaston mies, joka oli ehkä matkalla kotiin. Ehkä. Vähän eksyneen oloiselta vaikutti, mutta onnelliselta hänkin.

Olin paikan päällä jotakuinkin tunnin ajan. En todistanut yhtä ainoaa rähinää. En yhtään. Siitä pisteet karjalakansalle. Ainoa ikävä välikohtaus oli pari ilotulitusrakettia, jotka joku tunari onnistui ampumaan yleisön sekaan. Toivottavasti ei käynyt pahasti.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä otettiin etkot. Maanantaina iltapäivällä Leijonat saapuu kotiin ja illalla on varsinainen torijuhla. Maanantainen työpäivä näytti häiritsevän juhlijoita aika lailla vähän. Tuskin tiistai kummittelee sen pahemmin.

Nyt on aika juhlia. Ihanaa, Leijonat, ihanaa!

LUE MYÖS: Maaginen tilasto! Jukka Jalonen paljasti Leijonien MM-kullan takaa hurjan vahvuuden: ”Osoittaa luonnetta”

LUE MYÖS: MM-KULTAA! Ruotsalaisasiantuntijat ylistävät tajutonta temppua: ”Rakastan tätä Suomea – tämä on satua”

LUE MYÖS: Upea ele! Kanadan NHL-tähti yllätti Leijonien sankarivahdin koskettavalla tavalla: ”Kehui hienosta pelistä”

LUE MYÖS: MM-kisojen parhaat pelaajat julki: Leijonat-puolustaja tähdistökentällisessä!

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.