Leijonien maailmanmestaruus oli ensiluokkainen rikkauksista ryysyihin tarina. Ensin joukkueeseen ei uskonut kukaan. Jälkikäteen moni on syytellyt mediaa, ruotsalaisia ja asiantuntijoita joukkueen vähättelemisestä, mutta monella meistä on peiliin katsomisen paikka.

Sitten isoja maita alkoi putoamaan. Kuningas Kaapo oli koko Suomen huulilla. 18-vuotias suomalaislupaus suorastaan pyyhki lattiaa yhdysvaltalaisella kilpakumppanillaan Jack Hughesilla.

Sitten kaikki meni mukamas mönkään, niin kuin elokuvien puolivälin jälkeen käy. Leijonat pelasi nihkeästi Ranskaa vastaan ja hävisi Saksille. Lohkovoitto katosi näpeistä mahdollisimman dramaattisesti.

Nyt vastaan tulisi Ruotsi kuolemanottelussa. Tre Kronor meni itse ottelussa menojaan, ja Leijonat oli jo 3-1 tappiolla. Tämä oli leffakässäreistä tuttu ”Kaikki on menetetty”-hetki. Sieltä Suomi kuitenkin nousi voittoon Marko ”Mörkö” Anttilan johdolla.

Mörkö tiivisti koko Leijonien tuhkimotarinan huikeilla esityksillään Venäjää ja Ruotsia vastaan. Siinä on leffakriitikoillekin ylianalysoimisen aihetta, kun Suomi kaatoi jäällä historian kummankin ylivaltiaansa.

Nyt, kun käsikirjoitus on valmis, niin enää ei tarvitse kuin valita näyttelijät. Möröstä on helppo aloittaa. Ikää ainoalla oikealla näyttelijällä on runsaasti enemmän kuin Möröllä, mutta ainoa oikea valinta on toimintaleffojen kruunaamaton kuningas Arnold Schwarzenegger.

LUE MYÖS: Mörkö-Markon MM-kisat! 12 syytä – tämän takia Marko Anttilasta kasvoi täysin poikkeuksellinen ilmiö

LUE MYÖS: Nyt puhuu ruotsalainen kiekkopomo, joka antoi aikoinaan Marko Anttilalle monoa