Näkökulma: Ällistyttävät MM-kisat! Leijonien hiljainen superyllättäjä loistaa otsikoilta piilossa

© Kuva: Getty Images

Leijonien MM-kultaryhmästä löytyy hurja määrä onnistujia. Yksi jopa yllättävän pienelle huomiolle jäänyt pelaaja on Sakari Manninen.

27-vuotias hyökkääjä pelasi Slovakiassa ällistyttävän vahvan turnauksen. 170-senttinen hyökkääjä väläytteli jo lohkovaiheessa pelaten ennakkoluulottomasti ja sähäkästi.

Vielä vakuuttavampaa oli sentterin tekeminen ratkaisupeleissä: Manninen oli niin puolivälierässä, välierässä kuin finaalissakin Leijonien kantavia voimia. Energinen hyökkääjä oli varsinkin lopussa Suomen johtavia hyökkääjiä.

Se näkyi myös tehoissa. Mannisen tähtihetki nähtiin Ruotsia vastaan, kun hän iski Leijonat mitalipeleihin jatkoajalla liki täydellisellä laukauksella. Myös muuten onnistuminen näkyi tehoissa – 10 peliin pisteet 2+9=11 ovat huippusuoritus keneltä tahansa.

Tehojen ohella kaukalossa nähtiin sähäkkä KHL-taituri, joka painoi nimekkäistä NHL-tähdistä ohi jopa härskin suoraviivaisesti. Kiekko karvaamalla mukaan, pari potkua – ja kovatkin huippunimet jäivät kauas taakse.

MM-kullan jälkeen Suomessa on puhuttu luonnollisesti muun muassa Kaapo Kakosta, Marko Anttilasta ja Kevin Lankisesta. Kolmikon ulkopuolella loistanut Manninen on kuitenkin nimi, joka kannattaa painaa mieleen myös tulevaisuutta ajatellen.

Tulevaisuus vielä isommissa ympyröissä?

Mannisen kohdalla on kiinnostava seurata, missä hyökkääjän pelit jatkuvat tulevina vuosina. Jopa NHL on skenaario, jota ei kannata ainakaan kokonaan kuopata.

Hyökkääjä teki ennen kisoja upean KHL-läpimurron Jokereissa. Venäläisjätti Ufa Salavat Julajev osti kuitenkin pelaajan riveihinsä kesken MM-turnauksen.

Tuo veto oli viisas. Vaikka oikeuksilla oli Leijonat.comin tietojen mukaan melkoisesti hintaa, todisti varsinkin kisojen päätöspelit, millainen helmi Ufalla on nyt käsissään.

Manninen on noussut kuin varkain kiekkomaailman huipulle. Vielä Liigassa pelatessaan nuorukaisella ei ollut kaukalossa selkeitä vahvuuksia, joilla hän olisi noussut esille. Menneet vuodet ovat kehittäneet pelaajaa kuitenkin valtavasti – Manninen oli menneellä kaudella Jokereissa usein jopa maagisen hyvä.

Manninen on pelaaja, joka ei vieläkään loista kaukaloissa otteillaa. Hän ei yritä läpi kentän soolomaalia tai hae riskillä Youtube-temppuja.

Mutta hän on parhaimmillaan silti huikea pelaaja, jonka vahvuuksia kaukalossa ovat loistava pelisilmä sekä pelurin vaistot. Sentterin kokonaisvaltainen peli tuli esille juuri taitavan Kakon sekä suoraviivaisen Harri Pesosen rinnalla.

20 maalin ja 48 tehopisteen KHL-kausi nosti Mannisen jo ennen MM-kisoja NHL-huhujen keskelle. On kiinnostava nähdä, lähteekö kiekkotaituri kokeilemaan rahkeitaan tulevina vuosina Pohjois-Amerikkaan.

Mennyt kausi ensin KHL:ssä ja sitten Leijonissa todistavat, että suomalaisella on myös taitava kyky sopeutua erilaisiin kiekkotyyleihin ja joukkueisiin. Jos oikea rooli ja näytönpaikka taalajäiltä löytyy, voi jokin NHL-seura saada pienellä riskillä yllättävän kovan vahvistuksen riveihinsä.

LUE MYÖS: Miten Leijonien MM-sensaatio rakentui? Jukka Jalonen näpäytti kansainvälistä mediaa: ”Se on typerää”

LUE MYÖS: Usean kultaleijonan maisema vaihtuu – tässä ovat maailmanmestareiden ensi kauden työpaikat! 

LUE MYÖS: Unelmasta totta! MM-kultaleijona laittoi nimensä alle NHL-sopimukseen

LUE MYÖS: Vau! Janne, 27, tatuoi Leijonen Mörkö-Markon ihoonsa: ”Päätös syntyi heti MM-kullan ratkettua”

LUE MYÖS: Mörkö-Markon MM-kisat! 12 syytä – tämän takia Marko Anttilasta kasvoi täysin poikkeuksellinen ilmiö

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.