Suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärveen liittyvät kauppahuhut ovat käyneet viime aikoina tulikuumana.

”Kiekkoraamatuksi” tituleerattu The Hockey News -lehti työnsi oman lusikkansa soppaan ja listasi sopivimmat NHL-seurat Puljujärvelle.

Suomalaisittain mielenkiintoisin ehdotus oli Puljujärven kauppaaminen Carolina Hurricanesiin, joka suorastaan vilisee suomalaisia.

– Hurricanesilla on jo valmiiksi rosterissa muutama lahjakas suomalainen: Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen. Puljujärven yhtenä ongelmana pidetään kielitaitoa, joten jos hänen ympärillään sekä samassa ketjussa olisi suomalaisia, se voisi helpottaa hänen sopeutumistaan tänne, NHL-toimittaja Jared Clinton kirjoitti.

Clinton ehdotti Puljujärven muiden potentiaalisten vaihtoehtojen olevan: Arizona Coyotes, Anaheim Ducks, Buffalo Sabres, Chicago Blackhawks sekä pysymistä nykyisessä Edmonton Oilersin joukkueessa.

– Jos hänet laitetaan oikeaan tilanteeseen Oilersin uuden päävalmentajan Dave Tippettin kanssa, jolla on hyvät meriitit nuorten pelaajien kehityksen kanssa, on vielä mahdollista, että Puljujärvestä kehittyy käyttökelpoinen tai sitäkin parempi maalintekijä NHL-tasolle. Ei ole vielä reilua tuomita häntä flopiksi, ja on mahdollista, että kehitys palaa takaisin raiteilleen, Clinton uskoo.