Viime kaudella Liigassa katastrofaalimaisen huonosti pelannut JYP tiedotti nettisivuillaan, että joukkueen tuore maalivahti Markus Ruusu on alkukauden sivussa leikkaushoitoa vaatineen vamman takia.

Tämän vuoksi Riku Helenius liittyy joukkueeseen kuntoutusjakson ajaksi. Sopimus on kestoltaan vajaat puoli vuotta ja se kantaa marraskuun maajoukkuetaukoon saakka.

– Saamme Rikusta luotettavan ammattilaisen Markuksen kuntoutusjakson ajaksi. Rikun persoona ja ammattimainen ote urheiluun varmistavat sen, että saamme pukukoppiin ja kentälle raudanlujan ammattilaisjääkiekkoilijan, joka tietää tarkalleen mitä häneltä vaaditaan sopimuskauden ajalta, urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen sanoi.

Helenius pelasi päättyneellä kaudella Ilveksen maalilla 32 ottelussa. Lisäksi pari talvea sitten hän torjui Jokerien paidassa KHL:ää. Suomen mestari on edustanut hurrikaanipaitoja edellisen kerran 2011-12, ja tuolloin kausi huipentui kultaan.