Paluu Suomeen! Leijonakonkari Veli-Matti Savinainen paljastaa Jokerit-diilin syyt: ”Tiesin, että tänne on tulossa kovia nimiä”

© Kuva: Ilari Isotalo

HELSINKI. 33-vuotias Veli-Matti Savinainen kertoo suoraan paluun Suomeen olleen helppo päätös.

Leijonissa MM-kultaa tuoreeltaan voittanut hyökkääjä aloittaa urallaan uuden kappaleen, kun hän siirtyy Helsinkiin KHL-seura Jokereiden riveihin.

Taustalla oli iso, mutta helppo päätös. Leijonat.com tapasi hyökkääjän, joka avaa siirron taustoja mielellään.

– Aina neuvotteluita käydään, mutta he halusivat mut. Ja mä halusin tulla tänne. Yhteinen sävel löytyi aika nopeasti. Miten nyt sopimusneuvottelut aina etenevät: Toinen sanoo jotain ja toinen sanoo ”ei”. Sitten toinen sanoo ”joo” ja toinen ”ei”. Lopulta molemmat sanovat ”joo” ja lyödään kättä päälle, Savinainen virnistää.

Savinainen pelasi menneen kauden KHL:ää Kiinassa Red Star Kunlunin riveissä. Vuosi oli vaikea – Kunlun kuului läpi kauden sarjan heittopussien joukkoon.

Sillä oli vaikutusta Suomeen tulon taustalla.

– Neljä vuotta on oltu yhteensä Venäjällä ja Kiinassa. Se on nähty. Suurin juttu oli se, että olen kiertänyt seuroja, jotka eivät ole kuuluneet edes KHL:n keskikastiin. Nyt pääsee KHL:n yhteen huippuseuroista. Saa nähdä, mihin suuntaan homma lähtee tuloksellisesti – pystyykö tekemään tulosta täällä. Sitä odotan innolla. Pääsee näyttämään.

Suomalaisuus iso juttu

Savinainen, Mikko Lehtonen, Petri Kontiola, Antti Niemi, Henrik Haapala. Jos Jokerit oli varsinkin viime vuonna hajuton ja mauton muukalaislegioona, on joukkue suomalaistunut tänä kesänä melkoisesti.

Se oli Savinaiselle iso juttu uutta seuraa pohtiessa.

– Oli tiedossa, että Jokerit haluaa enemmän suomalaisia kärkipelaajia kuin aiempina kausina. Silloin ei tiennyt vielä nimiä. Se riitti mulle. Kovia nimiä he ovat naaranneet.

Savinainen kertoo suoraan, että joukkueen kansallisuudella on väliä. Sekä yleisölle että ryhmän yhteishengelle.

– Varmasti ihmisiäkin kiinnostaa ihan eri tavalla. Meillä on paljon hyviä suomalaisia huippunimiä joukkueessa. Sitä on aina hieno katsoa, kun suomalainen lyö suomalaisen puolesta lihaa peittoon.

– Onko joukkue suomalainen vai vaikkapa venäläinen? Sillä on aina eroa – siitä puuttuu aina pieni kipinä. Kun pelataan yhdessä suomalaisten kanssa, sitä haluaa laittaa vielä vähän enemmän itseään likoon askissa toisten puolesta. Se on hieno juttu, että meillä on paljon kotimaisia huippupelaajia.

Jokerit on onnistunut naaramaan tänä kesänä kovia kotimaisia nimiä. Savinainen kuvailee kevän hankintoja persoonaalliseen tyyliinsä.

– Tiesin, että tänne on tulossa kovia nimiä. Olen vetänyt kesällä vain yläpumppua, että pe*kele, saatiin tuokin jätkä tähän ryhmään, Savinainen naurahtaa.

LUE MYÖS: Upea läpimurto huipulle! Leijonien kultapakki palkittiin upeasta MM-turnauksesta: ”Iso sulka hattuun”

LUE MYÖS: Joko Mörkö-buumi lähti käsistä? Marko Anttila naureskelee hullulle villitykselle: ”Ihmiset nähneet todella paljon vaivaa”


LUE MYÖS: NHL kiinnostaa! Marko Anttila kommentoi kuumaa siirtospekulaatiota: ”Vielä ei olla soiteltu…” 

LUE MYÖS: Villit voitonjuhlat! Marko Anttila vie MM-pokaalin pihapeliturnaukseen: ”Voittaja saa juoda samppanjat siitä”

LUE MYÖS: Satojen metrien jonot! Jokereiden tuoreet maailmanmestarit saivat aikaan ihmisryntäyksen

LUE MYÖS: Vau! Janne, 27, tatuoi Leijonen Mörkö-Markon ihoonsa: ”Päätös syntyi heti MM-kullan ratkettua”

LUE MYÖS: Mörkö-Markon MM-kisat! 12 syytä – tämän takia Marko Anttilasta kasvoi täysin poikkeuksellinen ilmiö

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo

>>> Erikoistarjous rajoitetun ajan: Lunasta 20€ liveveto + 100% talletusbonus!